Jobbik! Tűzön-vízen át

Szerdán este az Országgyűlés Irodaházának Jobbik-helyiségéből fölszállt a fehér füst.

2021. 03. 05. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdán este, miután az Országgyűlés Irodaházának Jobbik-helyiségéből fölszállt a fehér füst (az odabent babráló Szabó Bence pártszakértő markában kézbesült egy füstgránát), majd a működésbe lépő tűzvédelmi rendszer, milliós kárt okozva, vízzel árasztotta el az objektumot, a Jakab-párt vezetése rövid közleményt adott ki a történtekről. Megtudhattuk, hogy mindenki felelőtlen és trehány, Szabó Bencét viszont dicséret illeti, mert nem esett pánikba, ugyanis szólt a tűzoltóknak. (Közösségi oldalát mindenesetre sietve elérhetetlenné tették.) A proklamáció súlyos kritikát is megfogalmazott: „Tisztázatlan, hogy a füstgránát hogyan és mikor kerülhetett az épületbe. […] Dobozán olvasható lejárati idő 2018-as, okkal feltételezhető, hogy azt jóval korábban hozhatta be valaki az irodaházba. […] Érthetetlen, hogyan csúszhatott át annak idején az ellenőrzésen stb.”

Értetlenkedő közleményt persze én is kiadhatnék. Megkérdezhetném például a kormányra készülő párttól: vajon ki az Országgyűlés Nemzetbiztonság Bizottságának elnöke? Csak nem Stummer János Jobbik-alelnök? (Az a tenyérbemászó ifjú, aki annak idején a Kunigunda útjai tévészékházostrom során „viccből” megnyomta a tűzjelző gombot – mint most Bence szakértő a füstgránátkioldót –, legyen minél nagyobb a fejetlenség.)

Megjegyzem, azok után, hogy néhány esztendeje Zagyva György Gyula jobbikos honatya egy szamurájkarddal az oldalán ment be az Országházba, a DK-s Varga Zoltán pedig nemrég egy EN 612-es horganyzott ereszcsatornával a hóna alatt jelent meg a plenáris ülésen, mit kell csodálkozni egy ilyen kis füstölgő izén… Fegyőr atléta is ilyet szokott a rendőrök közé „ejteni”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.