időjárás 27°C Vencel 2023. szeptember 28.
logo

Hadat üzen a parizeus

Pilhál György
2021.05.15. 06:58
Hadat üzen a parizeus

Időről időre parázs vita kerekedik: helyesen teszi-e a kormánypárti sajtó, hogy rendszeresen tudósít a politika futóbolondjainak akcióiról. Sokak szerint nem kéne foglalkozni velük, míg mások kifejezetten kérik, ki ne hagyjuk őket a híradásokból. Magam utóbbi híve vagyok, jónak tartom a preventív szerkesztői elképzelést, miszerint e túlmozgásos aktivisták állandó szerepeltetése a maga elrettentő hatásával épp a közjót szolgálja, aranyat ér. Jó példa az őszödi habzóborász rendszeres mutogatása, aki fellépéseivel eddig már három kétharmadot hozott a nemzeti oldalnak. (Nem mellesleg, kiváló pszichiátriai segédanyag lehet az egyetemeken.) Ebből indulva kimondhatjuk, e figurák voltaképpen a Fidesz–KDNP emberei.

Minap Jakab Péter, a Jobbik elnöke kívánkozott a hírekbe. (A kevély kisnyilasban látványosan egyesül a gátlástalanság és a kőkorszaki tempó. A népmesék kemény legényét alakítja, aki meg van győződve arról, személyében ölt testet a XXI. század emberideálja, és ennek megfelelően az utókor szoboralakban fogja majd megmintázni.) A szigorú parizeus most ezt írta közösségi oldalán: „Szijjártó után ma Orbán is azzal büszkélkedett a rádióban, hogy kanyarban előzünk, és Európa éllovasai leszünk. Lesz itt pénz fiatalnak, nyugdíjasnak, családnak. Ismerős szöveg, ugye? – majd a lényegre tért. – Vannak kiváltságos családok, akik […] haveri alapon kapnak a keresztapától földeket, gyárakat. […] Ezekkel a családokkal (nevezzük maffiának) fogunk leszámolni […]. Fizessenek meg a tolvajok!”

Nem szeretnék a fittelinás/motimos Nagy Varázsló helyében lenni.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.