Nagy-szamárságok

Tenyérbe mászó kijelentésekért sosem megy a szomszédba Nagy Attila Tibor politikai elemző.

2021. 07. 23. 5:59
null
Pilhál György Fotó: Katona_Vanda Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tenyérbe mászó kijelentésekért sosem megy a szomszédba Nagy Attila Tibor politikai elemző. Nemrég egy beszélgetős tévéműsorban azon kesergett: a baloldal nem minden magas labdát csap le, például nem szóltak a gyászolókhoz, akik a koronavírusban elhunyt hozzátartozóikat siratták. Komoly hiba volt.

Emberünk ezúttal a Magyar Hang hasábjain tette közzé épületes szamárságait. Miközben elismerte, hogy a kormánypártok most olyan területen – pedofiltörvény és környéke – folytatnak élénk kommuniká­ciót, ahol ellenfeleiknél népszerűbbek (és a lakosság többsége is az ő véleményüket osztja), nehezményezte, hogy sérül pár alapjog, pél­dául a „művészi szabadság”. Azzal sincs kibékülve Nagy ember, hogy az új törvény értelmében LMBTQ-aktivisták nem mehetnek igét hirdetni óvodákba, iskolákba. „Kormánypárti politikusok bezzeg mehetnek, ahogy a kampányidőszakok mutatják. E felfogás szerint nem baj, hogy a normálistól eltérő szexuális irányultságú emberek szabadsága korlátozva lett, hiszen a többség amúgy sem rajong értük különösebben.” Pontosítok: nem az embereket korlátozzák, hanem beteg propagandájukat. Nem ugyanaz. Tőlünk napestig sétálhatnak, akár pávatollal az ülepükben is, csak az óvodákat, iskolákat kerüljék el. („Nincs baj b…zi honfitársainkkal – írja egy kommentelő –, csak a gyerekeinket hagyják békén.”)

Elemzőnk végül arra a következtetésre jut, hogy a kormányzat számára csak az a lényeg, hogy a többség jól érezze magát. Így igaz. Érezze jól magát a többség, hiszen a kormány, a miniszterek erre a szolgálatra kapták megbízatásukat a többségtől. Tőlünk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.