idezojelek

Egy látnok

Eörsi Mátyás „szakértései” mindig derűssé teszik a kondér mellől elzavart ellenzék erőlködését.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined
Fotó: Kovács Attila

Javulhat-e a két ország kapcsolata azok után, hogy a magyar miniszterelnök és az ukrán elnök váltott néhány szót az új argentin elnök ­Buenos Aires-i beiktatási ceremóniáján? – tette fel kérdést a Hírklikk Eörsi Mátyásnak, a portál bejáratott megmondóemberének. Hogy miről beszélt a két politikus, azt persze senki nem tudja, Eörsi sem – őt azonban ez nem zavarja, hiszen külügyi „szakértő”. Látnok. Mondja is a frankót. Eszerint Orbán Viktor annyira elkötelezte magát az orosz elnöknek, hogy nem tudott volna mit mondani Zelenszkijnek. Nyilván hablatyolt valamit az uniós feltételekről, mindenesetre nem akar az ukrán elnökkel találkozni, mert Putyin komálósa, és ameddig ez nem változik, ­miért is találkozna vele.
Nagyjából ennyit mondott Eörsi Mátyás, akinek a „szakértései” mindig derűssé teszik a kondér mellől elzavart ellenzék erőlködését.
A hajdani SZDSZ-alapító láthatóan nincs nagy véleménnyel a magyar kormányfőről. (Nyilván ezért kérdezi éppen őt a mértékadó portál.) 

Pár hónapja például kijelentette, az ország nemzetközi tekintélyét csak azután lehet helyreállítani, ha a választók kormányostul együtt elzavarják Orbánt.

„Hatékonyabb manipulációt, mint amit a jelenlegi hatalom művel, Goebbels óta senki nem tudott bemutatni Európában” – jelentette ki Eörsi, aki jelenleg a DK színeiben mószerolja a nemzeti oldalt. (Gondolom, megérezte, melyik az a párt, amelyik még vállalja az ő – Pető Ivánéktól örökölt – bigott baromságait.) Amikor belépett új felekezetébe, így lelkendezett: „Ha Gyurcsány Ferencnek sikerül egyesítenie az SZDSZ igazságát, az MDF nemességét és az MSZP szerethetőségét, akkor ebből még bármi lehet.” Lett is. Kabaré.

Borítókép: Eörsi Mátyás (Fotó: Kovács Attila)

 

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (2. rész)

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

A tabudöntő Hunnia emlékezete

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A radikalizmus nem szélsőségesség

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Nemzeti maximum vagy nihilizmus

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.