idezojelek

Fogást keres

Mihály régi motoros. Még az átkosban kezdte a pályát, hat éven át a köztévé moszkvai tudósítójaként próbálta megmagyarázni, ­miért nem dől össze a Szovjetunió.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

„Nagy Nemzeti Túlszabályozó Buzgóságot” vél felfedezni a klubrádiós Hardy Mihály abban, ahogy a BKV-járatok tájékoztató kijelzőkön folyamatosan utasítják a nagyközönséget. „Két megálló között három tízparancsolatra való utasítás záporozik rám” – írta Esti gyors-jegyzetében Mihály a minap. (Gondolom, a kormányt akarta mószerolni szegény, de mellényúlt: a BKV Karigerihez tartozik…) A Műszaki Egyetem gólyatáborbotrányába is beleszállt. 

„A BME még mindig ellenáll a kormány nyomásának, és állami kezelésben maradt, nem sikerült – ahogy mondani szokás – »modellt váltania«, magyarán még nem lopták el.” Szerinte ha ma is komolyan vennék a Szent István-i törvényeket, lenne nemulass! A tolvajok kezét egyszerűen lecsapták, akár egyetlen csirke ellopásáért. „Furcsán nézne ki azért egy mai kormányülés a Szent István-i hagyományok szellemében” – frappíroz Hardy humorista.

Mihály régi motoros. Még az átkosban kezdte a pályát, hat éven át a köztévé moszkvai tudósítójaként próbálta megmagyarázni, ­miért nem dől össze a Szovjetunió. Innen a Bánó-féle Esti egyenleghez igazolt, aztán a ványadt TV3-ban töltött be különféle posztokat, később az ATV hírigazgatója lett. Darabig az eltapsolt Budapest Airport Zrt. kommunikációs igazgatójaként szárnyalt. Jelenleg a Klubrádióban próbál fogást keresni az Orbán-kormányon.

Szó se róla, sokoldalú a Mihály. Olyan is előfordult, hogy futballszurkolókat teremtett le: „A nagy-magyarországos sálak-molinók súlyosan sértik szinte az összes szomszédunkat. Európa már többször is a sípjába fújt, ennek kiállítás lesz a vége” – írta az egyik válogatott meccs után.

Vajon kinek drukkol ez az ember? (Költői a kérdés.)

Borítókép: Hardy Mihály (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Hangulatkeltés a magyarok ellen

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Mi kell a politikai harchoz?

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Hamis próféták, influenszerek

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Ráég Amerikára Guantánamo

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.