idezojelek

Sok volt az Öt

Hogy miért szünteti meg az ATV az Öt című politikai vitaműsort, annak alighanem piaci magyarázata van.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Hogy miért szünteti meg az ATV az Öt című politikai vitaműsort, annak alighanem piaci magyarázata van. Gondolom, ráébredtek, mekkora anyagi veszteséggel járna egy Magyar Péter szerepeltetése nélkül sugárzó ellenzéki csatorna (emlékszünk még: a hetyke Tisza-vezér pár hete Rónai Egonra csapta a stúdióajtót). Nos, minap már újra náluk járt a kevély emberke, alá is kérdezgettek szép szervilisen…

Ebbe az irányváltásba az Öt már nem fér bele.

A vitaműsor egyik állandó szereplője, Schiffer András így véleményezte a csatorna döntését: „Meg kell barátkoznom azzal a gondolattal, hogy amit én gondolok a világról, az országról, arra egyre kevésbé nyílik tér az intézményesített nyilvánosságban. Ez van.”

Nem lep meg túlságosan, ahogyan klubrádiós Vicsek Ferenc reagált Schiffer András szavaira: „Korábbi pártelnök, miután a választóknak se kellett, rádöbben, hogy már műsorelemként sem érdekes…” Nem lep meg a nyegle mondat, hiszen Vicsek az eredetileg érdekvédelemre kitalált kőbolsevik MÚOSZ (Magyar Újságírók Országos Szövetsége) alelnöke. (A megszűnő műsor másik szereplője, Hont András kemény posztban reagált, helyretette a hepciás – egyébként volt ATV-s – Vicseket: „A MÚOSZ-alelnök természetesen téved, Schiffer minden megnyilvánulására tízezrek kíváncsiak.”)

Kis színes. Pár éve az ATV egyik Egyenes beszédének vendégeként Kálmán Olga vallatótiszt valósággal belebetegedett, amiért nem tudta elmondatni Schifferrel azt az ellenzéki mantrát, hogy mennyire szörnyű a Szabadság téri német emlékmű. Schiffer ragaszkodott az álláspontjához: aránytalannak tartja a baloldal emlékműhisztijét.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Százezrek a romok alatt

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Hangulatkeltés a magyarok ellen

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Mi kell a politikai harchoz?

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Hamis próféták, influenszerek

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.