Ilonkával elszaladt a ló

Fütyül az őt ért sorozatos kritikákra Matkovich Ilona, Vác baloldali polgármestere.

2020. 06. 10. 5:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fütyül az őt ért sorozatos kritikákra Matkovich Ilona, Vác baloldali polgármestere, aki minap azzal került a hírekbe, hogy a helyi lakosokra kívánja hárítani a város közterületeinek karbantartását. Tenné ezt mindenféle előzetes egyeztetés nélkül, figyelmen kívül hagyva a lakók korát, egészségi állapotát, jövedelmét stb. Ráadásul úgy módosított egy helyi rendeletet, hogy megnövelte a szóban forgó területek nagyságát. Persze a szükséges eszközök megvásárlásáról is a lakóknak kell gondoskodniuk. És hogy rendben menjen minden, ellenőrzéseket, pénzbüntetéseket is kilátásba helyezett. Apelláta nincs, kegyelem odafönn.

Emlékezetes, Ilonka éppen csak átvette hivatalát, azonnal emelésekbe fogott. Legelőször a saját fizetését emelte meg, majd a közterheket: ötven százalékkal a kereskedők építményadóját, harminccal az ipari vállalatokét. Tervbe vette a reklámadó bevezetését is, majd a járványra hivatkozva több városi alkalmazott bérét nulla forintra csökkentette. További részletekről keveset tudunk, ugyanis a tüzes asszonyka legelső ukáza városvezetői engedélyhez kötött minden nyilvános fórumon való megszólalást az önkormányzat munkavállalóinak. Még közösségi posztjukat is láttamoztatniuk kell, ha váci ügyekről írnak. Később talán a pallosjogot is megszavaztatja magának Ilona asszony. Pénzt is verethetne…

Az egész attól érdekes, hogy hősnőnk hajdan újságíróként kereste kenyerét – a Magyar Narancs és a Népszabadság hasábjain addig ostorozta a hatalmi önkényt, míg beleszeretett. A sors útjai kifürkészhetetlenek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.