Karácsony Kelemen Pesti úti levelei

Kiderült, hogy vélhetően a második Skultéti levelet nem Skultéti, hanem Karácsony főbizalmija írhatta.

2020. 04. 23. 15:13
null
20200405 Budapest A Pesti úti Idősek otthona koronavírus fertőzés miatt karantén alatt. Fotó: Teknős Miklós (TEK) Magyar Nemzet Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely egy hülye.

A mondat eredetije Gyurcsány Ferenchez kötődik, és Csermely Péter barátom életművének egyik ékköve, de most muszáj új névvel lemásolnom, mert ez foglalja legjobban össze a lényeget.

Tehát Karácsony Gergely egy hülye.

Persze, ezt mindig is pedzegettük, emberi, politikai tevékenysége – hogy ne mondjam: életműve – nagyjából egy fandli szart ér, és nemcsak róla árul el sokat, hogy ezzel a fandlival lett főpolgármester.

Aztán telt-múlt az idő, bekopogtatott Covid bácsi, Karácsony meg 19-re lapot húzott. Beszüntette a fővárosi közgyűlés tevékenységét (halló, Európa! Halló, Christiane Amanpour, halló Sargentini, halló 73 „ismert európai személyiség”!), és nekiállt rendeletekkel kormányozni.

Ebbéli tevékenysége magán viseli egy igazi hülye keze nyomát.

De a jó sok léhűtő felvétele, a már felvett léhűtők fizetésének brutális felemelése, majd kitömésük további prémiumokkal csak ujjgyakorlatok voltak. Karácsony most ért fel a csúcsra.

Karácsony (és csapata) immáron vélhetően közokiratot is hamisíthatott, csak azért, hogy megmagyarázzák valahogy a megmagyarázhatatlant. Vagyis azt, miért és hogyan halt meg a magyarországi járvány áldozatainak nyolcada egy fővárosi fenntartású idősotthonban.

Röviden, és remélhetőleg érthetően, erről van szó:

Valamikor április 11-e előtt Skultéti József, a Pesti úti idősotthon intézményvezetője levelet írt a Fővárosi Kormányhivatalnak (bizony, nem a saját fenntartójának, vagyis a budapesti önkormányzatnak, hanem a kormányhivatalnak!), amelyben segítséget kért. A levél április 11-én került nyilvánosságra, és egyebek mellett ez olvasható benne:

„Tisztelt Ezredes Úr! Tisztelt Hivatalvezető Úr!

(…) Rendkívüli akadályok korlátozzák feladataink ellátását, amelyben segítségüket kérem: Az intézmény egészségügyi ellátásában az orvosi ellátás továbbra sem biztosított (mellékleten küldöm az ÁNTSZ alátámasztó tegnapi, ismételt ellenőrzési jegyzőkönyvét), valamint dolgozóink a szobakarantén fenntartásához szükséges speciális/egyszer használatos védőruházattal nem rendelkeznek (izolációs védőruha, overal). A járványügyi zárlat alá helyezett otthonnak (határozat mellékelve) nincs orvosa és védőruházata!

Kérem mielőbbi segítségüket a járvány intézményen belüli megfékezéséhez.

Tisztelettel

Skultéti József intézményvezető

Fővárosi Önkormányzat

Pesti Úti Idősek Otthona

1173 Budapest, Pesti út 117.”

Ez, azt hiszem, elég egyértelmű és érthető.

Igen ám, de április 20-án Karácsony meglebegtette a nyilvánosság előtt Skultéti újabb levelét, amelynek címzettje a fővárosi főjegyző, és amelyben Skultéti arról ír, hogy ők mindig rendelkeztek főállású orvossal, és mindig biztosítva volt az idősotthonban az orvosi ellátás, és mindig minden rendben volt, éppen csak azt nem írta, hogy mindezért örökké hálás szívvel tekint fel Karácsony elvtársra.

Na, most, ugye, az április 11-i és az április 20-i Skultéti levél között antagonisztikus ellentét húzódik (legalább olyan antagonisztikus, mint Karácsony és a tisztesség között). Mert vajon miért kért Skultéti a kormányhivataltól(!) segítséget, és miért írta le április 11-én, hogy nincs orvosi ellátás a gondjaira bízott intézményben, ha aztán 20-án hűségesküjével együtt azt bizonygatja, hogy egy kavicsot sem lehetett elhajítani a gondjaira bízott intézményben anélkül, hogy az ember ne egy ott tevékenykedő orvost találjon fejbe.

Erős a gyanú ilyenkor, hogy szegény Skultéti egy hülye.

De nem. Skultétival feltehetőleg más baj van – ez majd hamarosan kiderül.

A hülye itt Karácsony, meg a csapata.

Ugyanis kiderült, hogy vélhetően a második Skultéti levelet nem Skultéti, hanem Karácsony főbizalmija írhatta, vagyis Gyurcsány főbizalmija, azt megelőzően meg Medgyessy főbizalmija, vagyis Gál J. Zoltán. Csak ezek annyira hülyék, hogy úgy tűnik még ennek bizonyítékait is elfelejtették levésni az elektronikus levélkéről. Aztán egészen szánalmas, siralmas magyarázkodásba kezdett Karácsony, valamiféle pdf-ekről hadoválva, de ez már csak utóvédharc. Mondhatni: Karácsony még hazudozik kicsit, mint állat, aztán csönd lesz. De ezt a szart már nem fogják tudni visszalapátolni a lóba. Úgyhogy inkább felkérik majd a sajtójukat, azok pedig nagyokat csettingetve meg fogják enni kiskanállal. Tegnap már el is kezdték, amikor előásták az állítólagos szívszorító történetet Karácsony leköpött munkatársáról. Nemsokára látni fogjuk Karácsony valamelyik idős rokonát is, aki sírni fog, mert a „gonosz orbánbasi” kitette az elfekvőből, még szerencse, hogy az ő áldott jó Gergője befogadta és gondozza (ezen a ponton az éppen arra járó Szabó Tímea félrebillentett fejjel sírdogálni kezd, Kunhalmi nekiszalad a városháza falának, Hadházy pedig leveszi a cipőjét…). Szóval, lesz itt minden, csak erről a hamiskás levélről ne legyen szó. És a magyarországi járvány áldozatainak nyolcadát adó idősotthonról ne legyen szó.

Mert Karácsony nem pusztán egy hülye.

Ő sajnos egy gyáva gazember is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.