„Reménykedünk, hogy elég lesz az idő az olimpiáig” – edzője cáfolta, hogy Milák Kristóf titokban Ausztráliában tréningezett volna

Az úszók múlt heti országos bajnokságán tért vissza a medencébe az olimpiai, háromszoros világ-, hatszoros Európa- és háromszoros ifjúsági olimpiai bajnok Milák Kristóf, aki a Duna Arénában öt számban is győzni tudott. Vele kapcsolatban edzője, Virth Balázs nyilatkozott.

2024. 04. 18. 16:30
Milák Kristóf (jobbra) és edzője, Virth Balázs. Fotó: Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Virth Balázs csütörtökön, az M4 Sporton látható Nemzeti sporthíradóban elárulta, hogy a 24 éves klasszis nagyjából a múlt heti országos bajnokságot megelőző tenerifei edzőtábort megelőző másfél-két hónappal kezdte el a tréningeket Zala György irányításával. Virth e ponton cáfolta azokat a sajtóértesüléseket, melyek szerint Milák „titokban” Ausztráliában készült volna, mint mondta, végig az olimpiai bronzérmes kenus segítségével edzett.

Sikeres visszatérésen van túl

az ob-n egyévnyi szünet után tért vissza. A Duna Arénában hat számban indult, 50, 100 és 200 méter gyorson, valamint 100 és 200 méter pillangón nyert, csak 50 méter pillangón lett második Szabó Szebasztián mögött.

Milák Kristóf úszó országos bajnokság
Milák Kristóf az úszó országos bajnokságon. Fotó: Mirkó István

– A versenyeredményekből látszott, hogy 50 méteren az egyéni legjobbját meg tudta úszni, 100-on 1-1.5 másodperccel maradt el, míg 200-on 3, illetve 4 másodperccel a gyorson, illetve a pillangón, tehát főleg az állóképességet kell majd pótolni a következő időszakban – jegyezte meg Virth Balázs. Milák ugyanebben a hat számban lehet ott júniusban a belgrádi Európa-bajnokságon, a tréner szerint az állóképesség alakulásának függvényében fognak dönteni arról, hogy a fő számai mellett hol fog ténylegesen is elindulni.

 

Az Eb-n már látható lesz, hol tart

Virth Balázs bízik benne, hogy olimpiai bajnok tanítványának elegendő lesz az idő ahhoz, hogy sikeresen felkészüljön a párizsi játékokra.

– Erősnek erős, gyorsnak gyors, az állóképességet kell pótolni és arra a szintre felhozni, ahol tavaly ilyenkor tartott. A magyar bajnokságon ennyi felkészüléssel nyújtott teljesítményéből kiindulva abban reménykedünk, hogy elég lesz az idő az olimpiáig, az Európa-bajnokságon pedig már látni fogjuk, hogy hol tart – fogalmazott Virth Balázs.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.