Várhatóan megbukik a csapatánál, a Bayern mégis lecsapna az edzőre

Sorra kosarazzák ki a jelöltjei a Bayern Münchent, ezért a német klubnak újabb és újabb edzők után kell néznie, hogy megtalálja Thomas Tuchel utódját. A bajoroknak most egy olyan tréner került fel a listájára, akiről régóta azt pletykálják, hogy a munkaadója nincs megelégedve vele és a kirúgására készül.

2024. 05. 06. 9:43
Thomas Tuchel utódját nehezen találja meg a Bayern München
Thomas Tuchel utódját nehezen találja meg a Bayern München Fotó: EPA/ANNA SZILAGYI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Xabi Alonso, Julian Nagelsmann, Ralf Rangnick – egyre bővül azon edzők listája, akik iránt érdeklődik a Bayern München, de ők nem kérnek a klub ajánlatából. A bajorok már februárban bejelentették, hogy Thomas Tuchel nem tölti ki a 2025-ös júniusáig szóló szerződését, hanem a mostani idény végén leváltják. Erre amiatt került sor, mert láthatóvá vált, hogy megszakad a Bayern tizenegy éve tartó sikersorozata a Bundesligában, a Német Kupából a harmadosztályú Saarbrücken ejtette ki a csapatot, amely aztán a Lazio elleni nyolcaddöntős párharc első felvonását is elveszítette a Bajnokok Ligájában.

Ten Hag a Unitednek talán nem kell, a Bayernnek igen?
Ten Hag a Unitednek talán nem kell, a Bayernnek igen? Fotó: EPA/Peter Powell

A müncheniek végül nemcsak a Laziót búcsúztatták, hanem az Arsenalt is, úgyhogy már az elődöntőben járnak a patinás sorozatban, és a hazai 2-2-es döntetlen után még arra is van esélyük, hogy a Real Madridot legyőzve a fináléba jussanak. A sorozatos visszautasítások után és talán a BL-menetelés hatására is felmerült, hogy akár a klub visszakozhat is, és jobb megoldás híján megtartja Tuchelt, de valószínűleg nem ő az első számú választás a posztra.

Ten Hag felkerült a Bayern listájára

Már csak azért sem, mert a Sky Sports egy új nevet dobott be a kalapba. Az angolok úgy értesültek, hogy a Bayern München felvette a kapcsolatot Erik ten Hag ügynökével, hogy megérdeklődje nála, a holland tréner áttenné-e a székhelyét a bajor fővárosba. Magával Ten Haggal még nem egyeztettek, de természetesen ő is értesült a történtekről, azonban egyelőre a Manchester Unitedre fókuszál. Szeretné megnyerni a csapattal az FA-kupát (a Manchester Cityvel meccselnek a döntőben), illetve nemzetközi kupaindulást érő helyen végezni a Premier League-ben. Jelen pillanatban csak a nyolcadik az angol rekordbajnok, így egyelőre kérdéses, hogy a két kívánság valamelyike valóra válik-e.

Ten Hag bízik benne, hogy kitöltheti a következő idény végéig szóló szerződését annak ellenére is, hogy már hónapok óta azt pletykálják, hogy a Manchester United az utódját keresi. Korábban a Chelsea-nél is megfordult Thomas Tuchelt is emlegették a jelöltek között.

Amennyiben a Vörös Ördögök megválnának Ten Hagtól, akkor sem lenne biztos, hogy a holland szakember a bajorok mellett tenné le a voksát. A Sky Sports ugyanis arról számolt be, hogy további két klub is lecsapna rá.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.