Házkutatások és újabb gyanúsítottak V. László ügyében

Egy keddi akcióban újabb gyanúsítottakat állítottak elő a rendőrök V. László vállalkozó ügyében.

MD
2013. 02. 12. 21:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az M1 kedd esti Híradójában elhangzott: egymás után vitték az ügyészségre a V. László vállalkozóval kapcsolatos rendőri korrupciós ügy újabb gyanúsítottjait, a rendőrök legalább hat embert állítottak elő. Egyesével, külön autóban vitték őket, az épületben is el voltak zárva egymástól. A gyanúsítotti kihallgatásokkal egy időben az ügyészség a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közreműködésével újabb házkutatást tartott a V. László érdekeltségébe tartozó szórakozóhelyeken a Hajógyári-szigeten. Az épületeket kábítószer-kereső kutyákkal vizsgálták át – tették hozzá.

Az M1 úgy tudja, az előállítottak többsége üzleti kapcsolatban állt az elfogásáig a Hajógyári-szigeten szórakozóhelyeket üzemeltető V. Lászlóval. Az előállítottak lakásán tartott házkutatásokon az ügyészek dokumentumokat, számítógépeket és adathordozókat foglaltak le.

Szerdán adnak tájékoztatást

A kedd hajnali akcióról és a házkutatások eredményéről a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán ad tájékoztatást. Ekkor lehet megtudni azt is, hogy az előállítottak közül hány ember esetében kezdeményezik az előzetes letartóztatást – hangzott el a Híradóban.

Újabb rendőr került előzetes letartóztatásba V. László vállalkozó ügyében január 11-én. A bíróság az előzetes letartóztatás elrendelését a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélyével indokolta. A kényszerintézkedés az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb február 11-ig tart. A végzés nem jogerős.

A rendőri vezetőket érintő korrupciós ügyre 2012. június elején derült fény; hat embert gyanúsítottak meg bűnszervezet tagjaként. V. Lászlóval kapcsolatban megszólalt Magyar Róbert is. A „fekete sereg” vezére a Hír TV-nek adott exkluzív interjúban többet is elmondott.

A Magyar Nemzet korábban megírta, hogy akár ötmilliárd forintra is rúghat az a vagyon, amit a vesztegetés miatt letartóztatott vállalkozó külföldre menekített.

A Hír TV Célpont című műsora kiderítette, hogy hosszú éveken keresztül havi százezer darab ecstasy tablettát és nagy mennyiségű kokaint szállítottak a Hajógyári-sziget szórakozóhelyeire drogfutárok a holland drogkartelltől.

Elképzelhető, hogy valóban voltak olyan emberek, akiket bántalmaztak, esetleg a Dunába is dobhattak a hajógyári-szigeti szórakozóhelyek biztonsági őrei, ezért sértettek és tanúk jelentkezését várják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.