Üveggel verték fejbe az LMP-s aláírásgyűjtőt

BKV-s őrök kitessékelték a segítséget kérő vérző fiatalembert. Az LMP társelnöke a kormányt teszi felelőssé a támadásokért.

MNO
2017. 02. 16. 9:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olvasói információkra hivatkozva a 444 arról számolt be, hogy üveggel verték fejbe az LMP egyik, a budapesti olimpiarendezés ellen aláírást gyűjtő aktivistáját a Móricz Zsigmond körtéri aluljáróban. A helyszínre rendőrök is érkeztek, az aktivistához mentőt kellett hívni. Az LMP az MNO-nak megerősítette az értesülést. Úgy tudjuk, a fiatalembert kórházba szállították.

A helyszínen elfogták a támadót

A verekedőt előállítása után gyanúsítottként hallgatják ki, ellene súlyos testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A Reflektor.blog.hu-nak a megtámadott aláírásgyűjtő elmondta: egy aláírás közben voltak, amikor egy ismeretlen odalépett a pulthoz és az éppen aláíróval heves szóváltásba kezdtek. Aztán az ismeretlen elfutott. Az aláírást folytatták volna, ám az ismeretlen megint visszatért és lökdösődés kezdődött. Ez hamar véget ért, mert az ismeretlen ismét elfutott. 

Nagyjából ekkorra értek ki a BKV őrei is, akik kérdőre vonták az aláírásgyűjtőket, hogy mit keresnek ott és miért kiabálnak. E párbeszéd alatt a semmiből érkezett az elkövető – aki a korábbi szóváltások részese is volt – és egy borosüveggel fejbe vágta az aktivistát, akinek nyílt, vérző seb keletkezett a fején. Az aktivista bemenekült a forgalmi irodába, ám onnan ki akarták küldeni: a legnagyobb baj az volt a BKV-s intézkedők szerint, hogy összevérezi a helyiséget – olvasható. Ezután érkeztek ki a rendőrök és a mentők. A történtekkel kapcsolatban megkerestük a BKV-t, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

Az lesz, amit az emberek akarnak – ismételte meg az olimpiarendezésről szóló népszavazási aláírásgyűjtéssel kapcsolatban Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján. A tárcavezető egyben elítélte azokat az atrocitásokat, amelyeket az aláírásgyűjtők vagy az aláírók kénytelenek elszenvedni.

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke a Magyar Nemzetnek kijelentette, hogy a kormány a felelős a mai és az ahhoz hasonló támadásokért. A politikus szerint a kormány a sajtóján keresztül démonizálja az ellenfeleit és hiszterizálja a közvéleményt.

Szombaton az LMP józsefvárosi képviselőjét, Jakabfy Tamást fejelte le egy férfi, amikor a Rákóczi téren gyűjtött aláírást. A támadó az egyik kiérkező rendőrt is megharapta.

A 24.hu-t egyik olvasója tájékoztatta, hogy a Blaha Lujza téren egy férfi szétverte az aláírásgyűjtő standot. Úgy értesültek, hogy a támadó még be is intett egyet a rombolás után, majd elmenekült. Az esethez rendőrt hívtak. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.