Új plakátkampányt indít a kormány

A kormány a jövőben sem mond le a közterületi plakátolásról.

MN
2017. 06. 30. 5:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzeti konzultációban felmerült témák mentén új kampányt indít a kormány, ennek részeként a kabinet közterületi plakátokat is közzétesz majd – közölte a Magyar Időkkel Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Hozzátette, bár a konzultáció lezárult, az abban foglalt kérdésekről továbbra is intenzív vitákra számít a kabinet. Azt mondta, a 99 százalékos egyetértés mindenesetre erős politikai támaszt jelent majd a tárgyalásokon. Kitért arra, hogy a kormányzati kampány részeként a kabinet közterületi plakátokat is közzétesz majd. Azt mondta: fontos körülmény, hogy a plakáttörvény vitájában volt olyan javaslat, amely a kormánynak is megtiltotta volna a plakátok közzétételét kampányidőszakon kívül. „Az ellenzéki pártok azonban egységesen elvetették ezt az előterjesztést, így a kormány a jövőben is él majd a közterületi plakátolás lehetőségével” – fogalmazott, és hozzátette: már minden szereplőre egyenlő feltételek vonatkoznak ezen a téren.

Péntek reggel a Kossuth Rádióban már le is játszották a spotot, amelynek ugyanaz a vége, mint Orbán keddi beszédének, vagyis „Nem fogjuk hagyni, hogy Soros nevessen a végén” – szúrta ki a 444.

Kovács Zoltán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában pénteken reggel elmondta, a kormány a nemzeti konzultáció lezárulta után is folytatni fogja tájékoztatási tevékenységét – írja az MTI. A kormányszóvivő felidézte: Orbán Viktor miniszterelnök az év elején megjelölte azokat a legfontosabb témákat és kérdéseket, amelyekről már akkor is azt vélelmezték, hogy „a hazai belpolitikai és az európai uniós beszélgetések és viták fő témáit fogják adni”, és erről szólt a nemzeti konzultáció.

Szerinte ezekről a kérdésekről az elmúlt hónapokban bebizonyosodott, hogy az Európai Unió jövőjéről folytatott viták középpontjában állnak. Kovács Zoltán hangsúlyozta: szükség van arra, hogy „azon muníció, megerősítés, illetve iránymutatás birtokában, amit a nemzeti konzultáció a kormány számára adott, ezekben a témákban tovább beszélgessünk a magyar emberekkel”. A folyamatos párbeszéd a biztosítéka annak, hogy ne veszítsük el egyrészt a magyar emberek felhatalmazását és legitimációját, másrészt a realitásokhoz, tehát a valós témákhoz való viszonyunkat – szögezte le.

A Fidesz az elmúlt hetekben azzal az indokkal erőltette a plakáttörvény elfogadását, hogy a Jobbik jelentős engedményt kapott a listaárból a lapunk tulajdonosa, Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó közterületi reklámcégektől a „Ti dolgoztok. Ők lopnak” feliratú hirdetései után. A Magyar Nemzet szerdán megírta, a Fidesz is jelentős árengedményt kaphatott 2014-ben, míg a 24.hu csütörtökön arról írt: már a 2010-es országgyűlési választásokkor rekordolcsón plakátolhatott a Fidesz, a kormánypárt plakátonként a Jobbik adataiból kalkulálható ár 37 százalékát fizette csupán.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.