Ki szeretne migránsnak szülni? Kormánypárti rettegés a Bálnában

A fideszes településvezetők nem akarnak menekülteket látni a magyar falvakban és városokban.

Vég Márton
2018. 01. 12. 19:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legutóbb akkor jártunk a Fővám téri Bálna rendezvényközpontban, amikor 2014-ben a Fidesz itt ünnepelte a kétharmados választási győzelmét. Sok víz lefolyt azóta a Dunán, de ezúttal is egy fideszes esemény miatt kerestük fel Budapest egyik legkülönlegesebb, ellenben többnyire üresen kongó épületét. Most viszont végre megtelt élettel a Bálna.

A Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) szerint ugyanis minden korábbinál nagyobb veszély fenyegeti Magyarországot, ezért Polgármesteri összefogás a bevándorlásszervező irodákkal szemben címmel szerveztek konferenciát. Voltunk mi már tavaly októberben Németh Szilárd Fidesz-alelnök lakossági fórumán is, de azóta még magasabb szintre emelte a kormánypárt a riogatást.

Szita Károlynak, az MJVSZ elnökének és egyúttal Kaposvár polgármesterének hívó szavára jöttek is a polgármesterek az ország minden szegletéből, a 194 lakosú Zalamerenyétől Debrecenig. Az érkező polgármestereknek

az Együtt aktivistái osztogatták az „Orbán-tervet” bemutató szórólapot, de kevesen olvasták el például ezt a pontját: „állandó harckészültség fenntartása az orbáni bűnöző állam működésének elfedésére”.

A ruhatárnál pedig Soros György-maszkot viselő momentumos aktivisták rémisztgették a konferencia résztvevőit. A kormány kedvenc biztonsági cége, a Valton Security munkavállalói viszont résen voltak és kivezették az ellenzéki fiatalokat. Így már végre minden körülmény adott volt ahhoz, hogy a polgármesterek (legalább 200-300 településről) konferenciája kezdetét vehesse.

Igazából persze csak nagyon megengedően lehetne ezt a műsort konferenciának nevezni, hiszen szakmai tudás előadása nem történt. Az előre kifundált forgatókönyvet tökéletesen betartó gyűlésen beszédet mondott kisvárosi és nagyvárosi, határ menti és fővárosi, női és férfi polgármester is.

Szita Károly megadta az alaphangot: „a brüsszeli migránspárti javaslatok miatt veszély fenyegeti falvainkat és városainkat”.

Szerinte őszintén kell beszélni, ezért ki is mondta, nem akarnak migránsokat látni. Mondjuk a megjelentek döntő többsége eddig sem látott. A konferencia szakmaiságát a Századvég Alapítvány által 2015-ben alapított Migrációkutató Intézet igazgatója, Gallai Sándor volt hivatva biztosítani. Ő meg is osztotta kutatásaik és elemzéseik eredményét, miszerint főleg alacsony iskolázottságú, alkalmazkodni nem akaró migránsok érkeznek Európába.

– Így néz ki a Soros-terv. Ő maga írta – mutatott fel két papírlapot diadalmasan (Soros György 2015-ben írt cikkét) Kocsis Máté.

Józsefváros polgármestere felidézte a 2015-ös szomorú eseményeket, amikor a menekültek elfoglalták és tönkretették a Keleti pályaudvart és a II. János Pál pápa teret. „Nem kívánom a többi településnek, hogy lássák azt, amit mi már láttunk.” A Csongrád megyei Mórahalom polgármestere, Nógrádi Zoltán bele sem mert gondolni, hogy mi történt volna, ha a röszkei csatát 2015 szeptemberében elveszítik a rendőrök és győznek a migránsok, akik rázúdultak volna a rettegő mórahalmiakra. Csak akkor kezdtek el hinni abban, hogy újra normálisan élhetnek, amikor méterről méterre épülni kezdett a kerítés a határon.

Keresztény szülőként és nőként szólt a kollégáihoz Farkas Éva, Makó polgármestere. – Szeretnétek migránsoknak gyereket szülni? Ébredj, Európa! Szent István király országa vagy Soros-terv, e között kell választani! – látta át a nemzetközi helyzetet a polgármester. Van mitől rettegni. Azt nem tudjuk, hogy Takáts László polgármester képviselte-e a ceglédieket, de talán jó hír nekik: a migránsnak nézett turisták, akikre múlt héten rendőrt hívtak Cegléden, maguk is rendőrök, méghozzá Szaúd-Arábiából, a ceglédi rendőrfőnök is fogadta a nyaraló különítményt – mint arról a Budapest Beacon tegnap beszámolt.

A konferencia lényegét pár perc alatt lezavarták. Kézfeltartással elfogadtak egy felhívást, amelyben felkérték a kormányt: ha kell, törvényekkel és jogszabályokkal „lépjen fel a Soros-terv és a bevándorlásszervező Soros-szervezetek ellen”. A helyi képviselő-testületeknek pedig határozatban kell kiállniuk az illegális bevándorlók betelepítése ellen. A kormány szerencsére meghallotta a polgármesterek kérését, hiszen

a jövő szerdai kormányülés egyik főtémája lesz egy olyan törvénycsomag, amely a „Soros-terv” megakadályozása érdekében kerül a kormány asztalára.

Annak azonban aligha örülnek a konferencia helyszínét pillanatok alatt elhagyó polgármesterek, hogy Altusz Kristóf, a külügyminisztérium helyettes államtitkára a Times of Malta című lapnak szerdán elismerte, Magyarország már befogadott 1300 menekültet.

– Ha ez igaz, akkor az évszázad legnagyobb fideszes átverése zajlik. A miniszterelnök átvert egy nemzetet és becsapta saját szavazóit is – mondta tegnap Jakab Péter, a Jobbik szóvivője. A Magyar Nemzet már korábban megírta, hogy a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal adatai alapján tavaly január és november között 1148 menedékkérőt fogadott be Magyarország.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.