A kormány nemzetépítő és értékalapú teljesítményként ismeri el a gyermekvállalást

Önmagában egy óriási dolog, hogy a kormány a gyermekvállalást, a gyermeknevelést valódi nemzetépítő, értékalapú teljesítményként ismeri el – mondta Kovács Zsolt Levente az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. Vizsoly református lelkésze hozzátette: Magyarországnak van olyan vidéki térsége – köztük Vizsoly is -, ahol hathatós és komoly segítség, amit a kormány kitűzött célul.

Forrás: ECHO TV2019. 02. 22. 15:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Zsolt Levente óriási lehetőségnek nevezte a hétpontos családvédelmi akciótervet, amely egyébként őt is érinti négygyermekes apaként. A vidéki embereknek más az életformája, mint a budapestieknek, ezért az életcélokat, boldogságot és perspektívát tekintve óriási lehetőséget jelent a nagycsaládos élet gazdagságát és életteljességét megélni.

Velkovics Vilmos kérdésre kifejtetett: nem mindegy az a családpolitikai környezet, amelyben a családoknak fel kell építeni a jövőképüket. Nagycsaládosként, sőt gyülekezeti elöljáróként, az a tudat, hogy a kormány a gyermekvállalást, a gyermeknevelést valódi nemzetépítő, értékalapú teljesítményként ismeri el önmagában egy óriási dolog. Ilyen az elmúlt évszázadban nagyon kevésszer érte a nagycsaládosokat.

Jelezte: van Magyarországnak olyan vidéki térsége, ahol hathatós és komoly segítség, amit a kormány kitűzött célul. Vizsoly is ezek közé tartozik.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.