Migráció: Szekeres Imre leleplezte az MSZP-t

A volt politikus bírálta az ellenzék kommunikációját a migránsválság kapcsán, szavai szerint nem magyarázkodni kellett volna, hanem a valóságra rámutatni.

Magyar Nemzet
2019. 05. 23. 6:17
Szekeres Imre
Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amíg 2015-ben, a migránsválság tetőzésekor a balliberális pártok nem létező problémának nevezték az illegális bevándorlást, az MSZP-s Szekeres Imre (képünkön) honvédelmi miniszterként már 2009-ben kapott jelentéseket arról, hogy nagy migrációs hullám várható, és abból baj lesz – erről maga a szocialista politikus beszélt a napokban egy lakossági fórumon.

A Bádog blogon nyilvánosságra hozott hangfelvétel szerint Szekeres Imre elmondta azt is: már 2009-ben úgy döntöttek, hogy néhány katonatiszt ne amerikai képzésre menjen, hanem franciára, hogy megtanulják a nyelvet az észak-afrikai térség miatt.

A volt politikus bírálta az ellenzék kommunikációját a migránsválság kapcsán, szavai szerint nem magyarázkodni kellett volna, hanem a valóságra rámutatni. – Be kellett volna mutatni, hogy milyen inkompetens kormánya van Magyarországnak egy ilyen nehéz időszakban – mutatott rá Szekeres Imre, hozzátéve, hogy ha így tettek volna, akkor abban a néhány hétben talán meg tudták volna fogni a hangulatot.

Mint ismert, 2015 tavaszán, nyarán, amikor naponta több ezer, majd tízezer illegális bevándorló zúdult az országra, több szocialista politikus – mások mellett Horváth Csaba és Kunhalmi Ágnes – fogalmazott úgy, hogy a bevándorlás egy álprobléma, amit a Fidesz kreált.

Sőt Horváth Csaba odáig ment, hogy hisztinek és műbalhénak nevezte a migrációs kérdést. Mások, így Molnár Gyula akkori MSZP-elnök, egyenesen a kvóta elfogadása mellett érveltek, párttársa, Szanyi Tibor pedig azt állította: statisztikailag nincs kimutatható összefüggés a bevándorlás és a terrorizmus között.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.