Huszonötmillió darab szavazólapot nyomnak

A nyomda október 4-ig készen áll arra, hogy a jelöltek visszalépését figyelembe vegye, azaz a visszalépőket leveszik a szavazólapról, és új szavazólapot nyomtatnak.

Magyar Nemzet
2019. 09. 24. 8:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már nyomtatják az október 13-i önkormányzati és nemzetiségi választás szavazólapjait a budapesti ANY Biztonsági Nyomdában, amelynek géptermeiben tegnap mutatták be, milyen szigorú biztonsági intézkedések mellett készülnek a választási dokumentumok.

Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a nyomda október 4-ig készen áll arra, hogy a jelöltek visszalépését figyelembe vegye, azaz a visszalépőket leveszik a szavazólapról, és új szavazólapot nyomtatnak.

Szigorú biztonsági intézkedések mellett dolgoznak

A nyomda 25 millió szavazólapot fog készíteni. A szavazólapokat és a szavazási kellékeket október 2-án kezdik kiszállítani, előbb a megyeszékhelyekre és az országgyűlési egyéni választókerületi központokba, onnan viszik tovább a szavazókörökbe.

Pálffy Ilona elmondta azt is, hogy a legtöbb jelölt – 38 547 – függetlenként indul. A jelölőszervezetek közül (jelölthányaddal számolva, vagyis a közös jelölteket arányosan elosztva a jelölőszervezetek között) a legtöbb jelöltje a Fidesznek és a KNDP-nek van. Őket a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Mi Hazánk Mozgalom, az MSZP, a Demokratikus Koalíció, a Momentum Mozgalom, a Lehet Más A Politika, a Magyar Munkáspárt, a Párbeszéd Magyarországért Párt, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, valamint a Magyar Kétfarkú Kutya Párt követi.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.