Kornélia 2024. március 3.
logo

Kásler Miklós: A demográfia sorskérdés

Gabay Dorka
2019.09.05. 15:47

A konferencia délelőtti előadásait Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere zárta, aki összegezve az elhangzottakat, azt emelte ki, hogy a résztvevők száma is azt mutatja, hogy nemzeteink jövőjéről nemzetünk sorsáról van szó.

– A demográfia sorskérdés. Az előadók azt közvetítették, hogy mennyire más a helyzet országról országra, és a megoldási lehetőségek is mások, de a végcél ugyanaz: megoldást találni a demográfiai kihívásokra – mondta a miniszter, aki szerint a magyar miniszterelnök megadta a megoldás titkát, ami nem más, mint visszatérni a gyökerekhez, az olyan klasszikus európai, emberi értékekhez, mint hit, család, hagyomány, ősök tisztelete.

– Az asszonyok akkor szülnek, ha úgy nevelik őket, hogy a család, az élet érték. Ha ezt a szemléletmódot vissza tudnánk helyezni, erősíteni tudnánk, oldódna ez a probléma. Mert a kormányok a materiális feltételeket biztosíthatják, de fontos, hogy legyenek biztosítva a szellemi háttér is – mondta Kásler Miklós.

A miniszter elmondta, a magyar kormány családbarát politikájának három alappillére az alaptörvényben biztosított jogok; a családok támogatása pedig széles, ami felől egyre többen érdeklődnek.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.