Mintegy kétmilliárd forintból újult meg a kőbányai korzó

Mintegy kétmilliárd forintból újult meg egy hozzávetőlegesen húszezres közösség gyalogos főutcája, a X. kerületi Újhegyi sétány, amely ezzel egységes, stílusos korzóvá vált – közölte a Kőbányai Önkormányzat.

2019. 10. 07. 13:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint az Újhegyi sétány felújítása 2015-ben kezdődött a Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ nevű programjának támogatásával. A felújítás első ütemében a Bányató és a Harmat utca, az áprilisban átadott második ütemében a Harmat utca ás a Mádi utca közötti szakasz, a harmadik ütemében pedig a sétány déli része kapott új külsőt.

A városfejlesztési munka során többek között akadálymentesítették a közterületeket, a gyerekeknek játszóteret, a felnőtteknek fitnesz parkot építettek, páraoszlopokat és páragömböket létesítettek, bővítették az Újhegyi Közösségi Házat és multifunkciós piacteret alakítottak ki. A korzón továbbá információs TOTEM oszlop és Plank Antal szobrász miniatűr alkotásai találhatóak – írták.

Hozzátették, hogy megújult a burkolat és a növényzet is, az új parkosított övezeteken automata öntözőrendszer működik. A főutca határait pedig 17 méter magas megvilágított páragömbök, úgynevezett felhőgyárak jelzik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.