Nincs még döntés a nulladik osztályról

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Nemzeti Alaptantervvel kapcsolatosan semmiféle új információt nem hozott nyilvánosságra, mivel a dokumentummal kapcsolatosan nem született még döntés.

Csókás Adrienn
2019. 11. 08. 14:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Nemzeti Alaptantervvel kapcsolatosan semmiféle új információt nem hozott nyilvánosságra, mivel a dokumentummal kapcsolatosan nem született még döntés. Számunka is meglepő módon, ebből kiindulva egyes ellenzéki portálokon az a hír kezdett el terjedni, hogy mégis lesz előkészítő évfolyam. A tárca ilyen tájékoztatást nem adott – így kommentálta lapunk megkeresésére a szaktárca azt a sajtóértesülést, amely szerint a kormány bevezetné a kilenc osztályos általános iskolát.

A Népszava cikke szerint az óvoda és az általános iskola közé beékelődő felkészítő évfolyamokba elsősorban azok a gyerekek kerülnének, akik még nem elég érettek ahhoz, hogy első osztályba lépjenek. A lap úgy tudja, a nulladik évfolyamról a november 5-7. között megtartott hajdúszoboszlói Országos Közoktatási Szakértői Konferencián is szó esett.

Az ötlet egyébként nem új: amellett, hogy tavaly a Magyar Nemzeti Bank javaslatcsomagjában is szerepelt, Balog Zoltán korábbi tárcavezető már 2017-ben beszélt róla, és oktatási államtitkárként Palkovics László is felvetette.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.