Alkalmas az idő arra, hogy elgondolkodjunk az életünkön

Kiss-Rigó László: nem feltétlenül baj, hogy a hívek még húsvétvasárnap sem tudnak misére menni.

Forrás: Karc FM2020. 04. 10. 19:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagypénteken gyászolnak a keresztény közösségek, a katolikusok nem tartanak misét, a harangok sem szólalnak meg egészen nagyszombat estig. Kiss-Rigó László, szeged-csanádi megyéspüspök a Karc FM-en elmondta: a keresztények legfontosabb és legősibb ünnepéről már a templomok építése előtt is megemlékeztek, így szerinte nem feltétlenül baj, hogy most a hívek a járványhelyzet miatt még húsvétvasárnap sem tudnak misére, istentiszteletre menni.

Úgy vélte: ez az időszak jó lehet arra, hogy még jobban kizökkentse az embert a rutinból, ráadásul az ünnepre, Jézus feltámadására lélekben már hetek óta otthon, nyugodt körülmények között készülhetett mindenki. Szerinte alkalmas most az idő arra is, hogy ki-ki a saját életén is elgondolkodjon, rendezze azt.

A teljes beszélgetést az alábbi linken hallgathatják meg:

https://www.mixcloud.com/karcfm/jézus-kereszthalálára-emlékezik-a-keresztény-világ-hangoló-2020-04-10-1/

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.