Összehangolt közlekedésfejlesztés Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Összehangolt közlekedésfejlesztés valósult meg kilenc Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen a Terület- és településfejlesztési operatív program (TOP) pályázatán nyert 340 millió forint vissza nem térítendő támogatásból – közölte a projekt kommunikációját végző PopulArt Produkció Kft. közleményben az MTI-vel.

Forrás: MTI2020. 07. 09. 10:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint a projekt konzorciumi formában valósult meg. A projektgazda Fegyvernek volt, a konzorciumot alkotó további nyolc település: Kétpó, Kuncsorba, Kunhegyes, Nagyiván, Örményes, Tiszaigar, Tiszaszentimre és Tomajmonostora.

A fejlesztésnek köszönhetően a településeken lakókat és az átutazókat is egy rendezett, egységes kép fogadja közlekedésfejlesztési szempontból. Emellett forgalmat mérséklő és közlekedésbiztonsági beavatkozások is történtek. Autóbusz-megállókat alakítottak ki, parkolók, gyalogátkelőhelyek, kerékpártárolók létesültek, kerékpársávokat és a forgalmat lassító fekvőrendőrt alakítottak ki.

A projekt részeként szemléletformáló eseményeket is tartottak a településeken, kerékpáros közlekedésbiztonsági kiadványt és szóróanyagot készítettek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.