időjárás 5°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo

Szanyi: Nincs esélye egy ballib-neolib-újnáci-zöld keveréknek

Magyar Nemzet
Forrás: muon.hu
2020.08.18. 19:04
Szanyi: Nincs esélye egy ballib-neolib-újnáci-zöld keveréknek

Hétfőn volt egy érdekes műsor a Klubrádióban, amely döntően az idei évi, október 11-i, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei időközi országgyűlési választásról szólt – írja Szanyi Tibor, az Igen Szolidaritás alelnöke és miniszterelnök-jelöltje. Szanyi szerint Bolgár György egy igazi neonáci aktivista szerepébe ugrott, s ahogy az egyik beszélgetőpartnere szemére is vetette, védte a védhetetlent, vagyis az ellenzéki összefogást.

Szanyi Tibor szerint a műsorban „Drágabolgárúr tolta az összefogásos mantrát, ami technikailag nyilván magyarázható, csak éppen maga a zsákutca”.

A szocialistákat nemrég otthagyó Szanyi Tibor feltette a kérdést:

„Mi a francból gondoljuk, hogy ha 10 éve nem sikerült egyik törpepártnak sem egy világos, szerethető politikával az élre jutnia, akkor egy ballib-neolib-újnáci-zöld keverék iránt majd kitör a közéleti rajongás”?

Mint írja, a tavalyi budapesti és megyeszékhelyi önkormányzati sikerek valóban adhatnak reményt, de csak a politikai vakoknak. Az önkormányzati térségek és az országgyűlési körzetek ugyanis gyökeresen eltérnek.

Szanyi Tibor, az ISZOMM alelnöke

Szanyi szerint „arról van szó, hogy sem a DK-nak, sem a Momentumnak, sem az LMP-nek, sem a Párbeszédnek, sem a Liberálisoknak gyakorlatilag egy megveszekedett emberük sincs a kistelepülések világában, s a Jobbiknak vagy az MSZP-nek is alig, ha egyáltalán”. Mint írja, „nem volt véletlen Setét Jenő polgári aktivista kifakadása, hogy a magát ellenzéknek mondogató asztaltársaság azt a helyzetet tolja a cigányok képébe, hogy ebben a térségben választhatnak a Fidesz és a Jobbik közül”.

– A Második Világháború után a náci rohadékok elvegyülni próbáltak szerte a világon, senki becsületes embernek nem jutott eszébe megbocsátani nekik, mondván hogy lám, a leverésük után éveken át egy rossz szavuk sem volt, sőt, elindultak egy polgári pályán, újabb esélyt érdemelnének stb., nem, Gyuri! Nem volt ilyen. Egyenként vadászták le őket – zárja írását az Igen Szolidaritás alelnöke, hozzátéve, Tóth Ádám, Szanyi pártjának jelöltje nemcsak a náci figurát, hanem a hasonszőrű Fidesz jelöltjét is le fogja verni.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.