időjárás -2°C Aranka 2023. február 8.
logo

Újbuda is beszállt: EU-s zászló megy, szivárványos marad

Elek Nikoletta
2020.08.17. 21:16
Újbuda is beszállt: EU-s zászló megy, szivárványos marad

Karácsony Gergely útmutatását, valamint Józsefváros, Ferencváros és Terézváros példáját követve Újbuda önkormányzata a 25. Pride Fesztivál, illetve a szexuális szabadosság előtt tisztelegve szintén kihelyezte a szivárványos zászlót a városháza épületére. Jelenleg tehát a magyar és a székely zászló mellett virít az LMBTQ-közösség (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer) ismert jelképe.

Önmagában az, hogy a baloldali László Imre által vezetett polgármesteri hivatal is beállt a meleglobbisták harcosainak sorába, nem meglepő, viszont az, hogy az LMBTQ-szimbólum egyenesen az EU-s zászló helyére került, több mint érdekes, ugyanis a Hitlert éltető László Imre annak a Demokratikus Koalíciónak a politikusa, amely a legelszántabban áll ki az Európai Egyesült Államok gondolata mellett. Úgy látszik, az LMBTQ-érdekérvényesítésért folytatott harc jelenleg megelőzi a Gyurcsány-párt vágyálmát is.

Fotó: Facebook/Demokratikus Koalíció

Az újbudai önkormányzat már napokkal ezelőtt kinyilvánította, hogy kiáll a Pride-ügy mellett, amikor is a XI. kerületi önkormányzat a következő üzenetet tette közzé Facebook-oldalán: „Nem a bőrszíne, nem a vallása, nem a kinézete, nem a neme és még csak nem is a nemi identitása határozza meg az embert, hanem a cselekedeteinek szándéka.”

A gyurcsányista politikus több szinten is szeretne kardoskodni az LMBTQ-közösségért. A kerület vezetői szerint a Pride ugyanis olyan súlyú és a kerület lakóit érintő programsorozat, hogy ennek egy jelentős részét érdemes Újbudára hozni. Ezért a kerület tulajdonában és fenntartásában működő B32 Galéria és Kultúrtér ad helyt augusztus 17–21. között mindennap egy-egy olyan programnak, amelynek során bárki találkozhat az LMBTQ tevékenységeivel, nézeteivel.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.