Pályázat segítségével jöttek létre fejlesztések Karcagon

Turisztikai fejlesztések jöttek létre Karcagon a Terület-és településfejlesztési operatív program (Top) pályázatán nyert 200 millió forint vissza nem térítendő támogatásból – közölte a karcagi polgármesteri hivatal az MTI-vel.

Forrás: MTI2020. 09. 04. 8:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásában megvalósult projekt célja egy több helyszínből álló turisztikai tematikus attrakció kialakítása volt.

A projekt részeként új turisztikai rendezvényközpont épült az Akácliget Fürdő mellett, a létesítményben egy konferenciaterem és két másik terem található, valamint egy helyiség, ahol helyi termékeket, ajándéktárgyakat árulnak.

Az országos műemlékvédelem alatt álló szélmalom épületében korszerű vízelvezető rendszert építettek ki a szakemberek, vízszintes falszigetelés történt.

A Kántor Sándor Fazekasház épületének teljesen megújult hátsó részében kézműves-foglalkozásokat terveznek – közölték.

A karcagi önkormányzat célja a helyi, térségi együttműködés, közös programok szervezése, turisztikai szakemberek részére munkahely biztosítása, a helyi, térségi gazdasági potenciál erősítése, a városban a turizmus további fejlesztése.

Továbbá, hogy a Karcag és térsége épített és természeti turisztikai látványosságaihoz érkező turisták részére egyedi, komplex turisztikai szolgáltatást nyújtsanak – áll a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.