időjárás -1°C Mária 2022. december 8.
logo

Sportosabbá és zöldebbé változtatták a Városligetet

Végh Attila
2020.09.02. 14:04
Sportosabbá és zöldebbé változtatták a Városligetet

Ma reggeltől mindenki szabadon használhatja a Városligeti Sportcentrumot, ahol három és fél hektárnyi területen tucatnyi sporthoz ad teret a Liget Budapest projekt. Műfüves, lelátós, villanyfényes focipálya, kosárlabda-aréna, mászófal mellett sakk- és pingpongasztalok is várják a zöldbe vágyókat.

Hivatalosan szeptember 3-án reggel vehetik birtokba a polgárok a főváros legsokoldalúbb sportközpontját. Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója a Városligeti Sportcentrum megnyitóján elmondta: a park délkeleti részén, 36 ezer négyzetméteren gyönyörűen újjávarázsolt zöld környezetben, modern és biztonságos területen hódolhatnak egészséges szenvedélyeiknek a sportra vágyók. Akadálymentesített öltözők, ivókutak, kerékpártárolók is szolgálják a sportolni vágyók kényelmét. A fővárosi önkormányzat idén februárban elrendelt zöld fejlesztési stopjának értelmében a tervezők nem változtathattak volna a terület növényzetén, de a tilalmat az Országgyűlés feloldotta, így megújulhatott a sportpályák környékének növényzete is, hatvan új, lombos fa, több ezer évelő cserje mellett egy kis botanikus kert is zöldebbé teszi a sporttér környezetét.

A Városliget születése óta nemcsak Budapest tüdeje, a fővárosiak egyik legkedveltebb pihenő- és sporttere is. A Liget Budapest projekt megvalósítása során ennek az alapvető helyzetnek a megtartása, fejlesztése volt a cél, az egészséges életmódra ösztönző sportolási és kültéri játszó funkciók korszerűsítése és bővítése mellett. Az új Városliget Sportcentrumra Európa bármelyik nagyvárosa büszke lehetne.

Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: a sportpályákat mindenki szabadon használhatja, a két kivilágított sportpálya használatához viszont előzetes foglalás kell: – A Városligeti Miniaréna Budapest új, legmodernebb kézilabdapálya méretű műfüves labdarúgópályája, fedett cserepadokkal, lelátóval, digitális eredményjelző táblával – büszkélkedett a vezérigazgató. A focipálya mellett van a Kosárlabda Miniaréna, amely az amatőr és profi kosarasok kedvenc pályája lehet, szabványos méretű palánkkal, gumiburkolatú padlóval, több mint négy méter magas védőhálóval szerelték fel. Gyorgyevics Benedek elmondta: a Liget Budapest projekt honlapján lehet egyeztetni a foglalásokat. A pályákat délelőtt a környékbeli budapesti gimnáziumok tanulói használhatják, ingyenesen, a két Aréna melletti multifunkcionális, mindenféle labdajáték űzésére alkalmas pályákkal együtt.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.