Ennyi volt! Niedermüllerék végzetes hibát követtek el

Nehéz a (bitcoin)bányászok élete.

2020. 10. 25. 8:51
null
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felhévizy nem akart hinni a fülének, amikor először hallotta ezt a – valljuk be – szürreális történetet. A hírlapíró sok mindent látott-hallott már élete során, de ez hír még őt is meglepte.

Nézzük, mi is történt!

Borka-Szász Tamásnak, az erzsébetvárosi önkormányzat DK-s frakcióvezetőjének, egyben a pénzügyi és kerületfejlesztési bizottság elnökének irodájában működés közben találtak egy, szakértő szerint sufnituningolt speciális számítógépes egységet, amely bitcoint bányászott éppen.

Büntetőjogilag egyértelmű áramlopás történt. Gyurcsány embere áramot lopott. Nincs ezen mit szépíteni, méghozzá arcátlanul és gátlástalanul.

Niedermüller Péter, a kerület polgármestere gyorsan kirakott egy meaculpázó posztot a Facebookra, hogy nagyon szomorú és végtelenül sajnálja az esetet.

A netes bitcoinbányászat óriási energiaigényű, és mivel a bányagépet az önkormányzat elektromos hálózatára kapcsolták, nagyon nehéz elhinni, hogy erről nem tudtak a kerület prominensei.

Felhévizy nem volt rest, kikereste Gyurcsány posztját, amit a szerencsi bukásuk után tett ki a világhálóra:

„Övék a törvény, övék a nyilvánosság, övék a pénz, övék a megvesztegetés, a zsarolás ereje. Nekünk meg marad a tisztesség.”

– Feri, ennyit a nagy tisztességről, amit ti képviseltek! Ez bizony végzetes hiba volt! – mormogott magában Felhévizy, majd mosolyogva arra gondolt, hogy bizony, nehéz a (bitcoin)bányászok élete.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.