Mi kell még ahhoz, hogy Korózs Lajos lemondjon?

Korózs kamuhírével országos botrányt okozott. A kormánypártok képviselői tiltakozásképpen kivonultak az ülésteremből.

Forrás: ORIGO.HU2020. 11. 10. 15:34
KORZS Lajos
Budapest, 2019. július 8. Korózs Lajos MSZP-s képviselõ azonnali kérdést tesz fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2019. július 8-án. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korózs Lajos lett az MSZP vezérszónoka a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló keddi parlamenti vitán, annak ellenére, hogy a napokban közzétett kamuhírével országos botrányt okozott. A kormánypártok képviselői tiltakozásképpen kivonultak az ülésteremből – olvasható az Origó cikkében.

Tegnap rendkívüli ülést tartott az Országgyűlés, ahol a kormánynak a veszélyhelyzettel kapcsolatos törvényjavaslatát tárgyalták a képviselők.

A parlamenti napot megelőzte egy kisebb közjáték, hiszen Korózs Lajos egy, a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kamuhírt osztott meg a közösségi oldalán. Írásával azt bizonygatta, hogy ma már a koronavírus a leggyakoribb halálozási ok Magyarországon. Utóbb kiderült, a posztjához felhasznált statisztikák hazugságon alapultak.

A Fidesz–KDNP pártszövetség politikusai hangosan tiltakoztak, és egyúttal Korózs lemondását követelték a népjóléti bizottság elnöki pozíciójáról.

Ehhez képest az MSZP-frakció a botrányos politikusát jelölte ki vezérszónoknak a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló vitán. A kormánypártok képviselői válaszul kivonultak az ülésteremből.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a Facebookon üzent a szocialista képviselőnek. „A kamuvideós Korózs Lajos nem akar lemondani az egészségügyi bizottság éléről, pedig miután hétvégén meghamisította a halálozási adatokat, ez lenne a minimum. Imént a parlamentben inkább a kormányt gyalázta, és további álhíreket terjesztett! Gátlástalan alak” – írta.

https://www.facebook.com/kocsismate/photos/a.193575723240/10158213647193241

Hollik István, a Fidesz szóvivője az ATV Csatt című műsorában vitázott Vadai Ágnessel. A kormánypárti képviselő a Gyurcsány-párti politikust azzal szembesítette, hogy szövetségesük, Korózs Lajos a koronavírus-járvány közepette nemhogy segítette a védekezést, hanem kamuvideókat állított elő. Vadai először visszakozott, hogy nem ők, majd elismerte, hogy szövetségese, végül zavartan rávágta: Nem kamu, de mindegy!

Kunhalmi megvédte Korózs Lajost

Miután a kormánypártok a járványügyi statisztikák meghamisítása miatt Korózs Lajos távozását követelték, Kunhalmi Ágnes azonnal védelmébe vette a korábban kamuvideót, most kamustatisztikát készítő párttársát. Az MSZP társelnöke szerint a hazugság nem ok a lemondásra – írja az Origo.

„Korózs Lajos ellen hadjárat folyik, és ez nem a népjóléti bizottság elnökének személyéről szól. Korózs Lajos nem fog lemondani, semmilyen joga nincs a kormánynak megmondani, hogy Korózs Lajos mit csináljon” – jelentette ki a szocialista párt társelnöke az ATV-ben.

Rémhírek és Mengele-terv

Habár Korózs Lajos eddig nem a szélsőséges megnyilvánulásairól volt ismert, a világjárványban egészen új arcát mutatta meg. Tavasszal sokadikként haknizott Németh Athinával, a csalóval, aki mentősnek és egészségügyi dolgozónak adta ki magát. Ismert, előtte Németh már a Klubrádiótól kezdve a Financial Times-on át szinte mindenkinek nyilatkozott arról, hogy az általa ápolt 10 betegből 9 elhunyt a tavaszi ágykiürítések miatt. A nő állításait senki sem ellenőrizte, ellenben a baloldali sajtó igyekezett leközölni azokat. Szabó Tímea az Országgyűlés Népjóléti Bizottsága elé is bevitte a témát, valószínűleg itt figyelt fel rá Korózs Lajos is. Hamarosan az MSZP egy olyan propagandavideót készített, hogy az díjnyertes lenne bármelyik észak-koreai filmfesztiválon: Németh Athina szomorú zenére, Korózs együttérző tekintetétől kísérve mesélt honfitársaink általa kitalált haláláról. A szocialista párt nyilvánvalóan rémhírekkel akart politikai tőkét kovácsolni a járványból. Az már csak járulékos veszteség volt, hogy a politikus – vagy a párt sajtósa – lebuktatta a Hírklikk.hu nevű portált, amelyről kiderült: egyenesen a pártközpontból kap utasításokat. A portál ugyanis úgy közölte le Korózs élő sajtótájékoztatóját írásban, hogy a szövegben benne maradt egy kommunikációs utasítás Korózs számára, amely szerint az egyik résznél mondhatna valamit, hogy „mit tett az elmúlt években”.

A legutóbbi akciója ismert: egy meghamisított statisztikával akarta bizonyítani, hogy a Covid-19 a vezető halálokká vált Magyarországon.

A rokkantság felülvizsgálatával kapcsolatos 2012-es kormányzati döntést az auschwitzi koncentrációs tábor hírhedten kegyetlen náci orvosáról „Mengele-tervnek” nevezte el, ami még a Mazsihisznél is kiverte a biztosítékot, később pedig nem csak a kormányt, hanem az egész magyar társadalmat is a náci Németország társadalomához hasonlította.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.