Mióta Kiss László regnál, azóta példa nélküli dolgok történnek Óbudán

A rászoruló családok lakhatási problémái fölött szemet hunyva üres, önkormányzati tulajdonban álló ingatlanok értékesítésébe kezdett a III. kerület balliberális városvezetése. A történtek kapcsán Puskás Péter, az óbudai Fidesz-frakció vezetője a Magyar Nemzet kérdésére válaszolva elmondta: a Kiss László vezette önkormányzat egyáltalán nincs olyan rossz anyagi helyzetben, hogy ilyen módszerekhez folyamodva próbáljon bevételhez jutni. A kormánypárti politikus továbbá rávilágított: néhány hónap alatt a balliberális kerületvezetésnek Óbuda hivatalos újságját is sikerült pártlappá silányítania.

2021. 04. 02. 13:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ami az elmúlt hónapokban történt, az példa nélküli az önkormányzat húszéves történetében – így reagált az óbudai Fidesz-frakció vezetője arra, hogy a III. kerület baloldali városvezetése tizenhárom üres, önkormányzati tulajdonú lakást kezdett értékesíteni. Puskás Péter felidézte: a 2019-es önkormányzati választások kampányában a balliberális pártok azt ígérték, hogy felhagynak azzal az általuk rossznak tartott gyakorlattal, hogy az önkormányzati bérlakásban élők megvásárolhatják a bérleményüket az önkormányzattól, majd a választás után le is állították az eladásokat. – Ez a gyakorlat 2020 tavaszáig tartott, amikor újraindították a lakáseladásokat.

Az összes bérlőnek levelet küldtek, amelyben arra presszionálták őket, hogy mihamarabb vegyék meg a lakásukat, az elmúlt hónapokban pedig az üresen álló, önkormányzati tulajdonú ingatlanokat kezdték el áruba bocsátani.

Az ígért bérlakáspályázatok helyett tehát megkezdődött az eladás – tette hozzá.

Arra a kérdésünkre, valóban olyan kilátástalan-e az anyagi helyzete az óbudai városvezetésnek, hogy önkormányzati tulajdonú bérlakások árusításával kelljen bevételhez jutnia, Puskás Péter elmondta:

– Egyáltalán nem. A III. kerületi városvezetés a 2019-es évet 6,4 milliárd forint többlettel zárta. Ez azt jelentette, hogy a 2020-as költségvetési évben ennyi plusz pénzzel gazdálkodhattak Kiss Lászlóék. A 2020-as év pénzmaradványa 3,4 milliárd forint volt, ami mindenképpen stabil pénzügyi alapot adott a 2021-es költségvetésnek

– hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Puskás Péter örömét fejezte ki, hogy ebben a harcban nincsenek egyedül, hiszen a Város Mindenkié nevezetű civil szervezet is a lakásprivatizáció leállítását kéri a DK-s polgármestertől. Más civil szervezeteket is meg fognak keresni, hogy az óbudai Fidesszel együtt küzdjenek az üres önkormányzati lakások eladása ellen.

A frakcióvezető továbbá arra is rávilágított, hogy a balliberális kerületvezetés nemcsak a bérlakásokkal kapcsolatos választási ígéretét szegte meg, mivel Kiss Lászlóék egyebek mellett a kerületi médiumok kiegyensúlyozott tájékoztatásának a megteremtésével is kampányoltak. Ennek ellenére azonban – hívta fel rá a figyelmet – az óbudai képviselő-testületnek egy közel harminc évig közmegelégedettséggel működő kerületi közszolgálati újságot sikerült pár hónap alatt pártlappá silányítania, így az a több tíz millió forint, amit az újságra évente költenek, elvesztette közpénz jellegét, és politikai célokat szolgál.

Elmondása szerint

ahelyett, hogy a megújult Óbuda Újság a kerületben élőket tájékoztatná az aktuális, őket érintő ügyekről, Szabó Tímea parlamenti képviselő kampányújságjává vált,

ahol a válogatott rágalmaktól, mocskolódásoktól és valótlan állításoktól hemzsegő kinyilatkozásaival nemcsak a jobboldali politikusat sértegeti, hanem igyekszik globálisan elítélni és megbélyegezni minden jobboldali érzelmű kerületi lakost is. A Fidesz-frakció óbudai vezetője kijelentette: ehhez természetesen ők nem kívánnak asszisztálni.

Miként a Magyar Nemzet is beszámolt róla, huszonöt év után a Kiss László balliberális polgármester által irányított óbudai képviselő-testület szerződést bontott a kerület önkormányzati lapját kiadó Impress-Régió Kft.-vel. Az Óbuda Újság korábbi kiadóját viszont a kerület ura sem tudta ellehetetleníteni: alig néhány nappal a hivatalos önkormányzati újság megjelenése után ugyanis A Kerület névvel – amit a III. kerület futballcsapatának régi elnevezéséből kölcsönöztek – máris új magazinnal álltak elő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.