Szlávik: Túl vagyunk a járvány harmadik hullámának a csúcsán

Elértük a három és fél millió beoltottat. Egyre többen kapják meg hazánkban a védettséget a koronavírus ellen. A járványügyi szakértők szerint azonban továbbra is nagyon fontos a regisztráció, és ezt követően az oltás. Csütörtökön a Miniszterelnökséget vezető miniszter kiemelte: tartható, sőt tovább fokozható az oltási tempó a következő napokban, hetekben, jelentős oltóanyag-mennyiség érkezik ugyanis Magyarországra.

Magyar Nemzet
Forrás: hirado.hu2021. 04. 23. 14:20
null
Fotó: Zékány János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Úgy tűnik, túl vagyunk a járvány nehezén, a harmadik hullám csúcsán

– erről beszélt Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa az M1-en.

Az infektológus azt mondta: a cél az, hogy a lakosság nyolcvan százaléka, a felnőttek be legyenek oltva, mert akkor meglenne a nyájimmunitás. Szlávik János hangsúlyozta: ezt csak akkor érhetjük el, ha mindenki beoltatja magát.

– A beoltott emberek több mind kilencven százalékban védettek attól, hogy megfertőződjenek. Így nyugodtan összejöhetnek olyan helyen, ahol sok ember tartózkodik – hangsúlyozta.

– Az a célunk, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők szabadon találkozhassanak más emberekkel, hiszen aki nem oltatja be magát, ki van téve a veszélynek, és nemcsak ő van kitéve a veszélynek, hanem hogyha ő például tünetmentes vírushordozó és valamennyire továbbra is fertőz, akkor megint megfertőzhet olyanokat, akik nincsenek beoltva. Tehát ezt csak úgy lehet áthidalni, hogyha mindenki beoltatja magát, és mindenkinek lesz védettségi igazolványa – magyarázta.

– A napi újonnan fertőzöttek száma jelentősen lecsökkent. Úgy tűnik, hogy túl vagyunk a nehezén, de azért óvatosan kell bánni a számokkal, a jelenlegi adatok kedvezők, hiszen csökken az újonnan felismert esetek száma. Az intenzív osztályon is kevesebb beteg van, úgyhogy talán túl vagyunk a harmadik hullámnak a csúcsán – tette hozzá.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.