A hazugságbeszéd ma is nagy veszélyt jelent

Emlékeztetni kell a közvéleményt a Gyurcsány Ferenc által elmondott beszédre, ugyanis nem lehet hagyni, hogy az elmondottak valaha is a magyar politika szerves részévé váljanak.

Forrás: Munkatársunktól2021. 05. 26. 19:21
Pesti Srácok Öszödi beszéd
Öszödi beszéd megemlékezés 20210526 Budapest Fotó Bach Máté Magyar Nemzet Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy Csepel teherautóval tartott felvonulást a PestiSrácok.hu és a Pesti TV az őszödi beszéd tizenötödik évfordulójára emlékezve, amit a budapesti Vértanúk terén szervezett sajtótájékoztató követett. Ezen Huth Gergely, a portál főszerkesztője elmondta: nem véletlenül szervezték az eseményt a téren található Nemzeti Vértanúk Emlékművéhez – ami a Tanácsköztársaság és a vörösterror áldozatainak állít emléket – ugyanis az a demokráciafelfogás, ami a beszédből és Gyurcsány Ferenc gondolkodásából árad, nagyon nagy veszélyt jelent a magyar demokráciára.

– Nagy veszélyt jelent a demokráciára és az országra a beszéd cinizmusa és tartalma, ezért nem hagyhatjuk, hogy az elmondottak Magyarországon valaha is polgárjogot nyerjenek, különben oda juthatunk, mint a Tanácsköztársaság idején. Ezért az újságíróknak feladatuk, hogy emlékeztessenek a beszédre, ugyanis nem lehet többé olyan miniszterelnöke az országnak, aki ilyet megengedhet magának – mondta a portál főszerkesztője.

Huth Gergely hangsúlyozta: a beszédben megfogalmazott gondolatokat, a kifosztást, a csődöt és azt, hogy az egész országot át lehet verni másfél éven keresztül, antidemoratikusnak tartják.

– Amikor 2006-ban a Gyurcsány-kormány bebörtönzésekkel és kínzásokkal válaszolt a tüntetésekre, akkor Karácsony Gergely már Gyurcsány Ferencnek dolgozott, most az a Gál J. Zoltán a tanácsadója Karácsonynak, akinek tizenöt évvel ezelőtt is fontos szerepe volt a baloldalon

– fogalmazott lapunk kérdésére.

Emlékeztetni kell az embereket az őszödi beszédre, mert nem lehet többé olyan miniszterelnöke az országnak, aki ilyet megenged magának
Fotó: Bach Máté

Magyarország akkori állapotával összefüggésben a PestiSrácok főszerkesztője kiemelte: arra is emlékeztet a beszéd, hogy Gyurcsány Ferenc

megszorító gazdaságpolitikája majdnem csődbe vitte az országot,

amivel Magyarország tíz évet vesztett a helyzeti előnyéből. – Emellett fontos, hogy az ősszel történt eseményekről is beszéljünk, amikor az embereknek a helyén volt az igazságérzete és országszerte százezrek vonultak az utcákra. Gyurcsány Ferenc nem egy igazságbeszédet mondott el akkor, hanem az árulás beszéde volt, ami elhangzott – szögezte le.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.