időjárás 15°C Irén , Írisz 2023. március 25.
logo

A hazugságbeszéd ma is nagy veszélyt jelent

Máté Patrik
Forrás: Munkatársunktól
2021.05.26. 19:21
A hazugságbeszéd ma is nagy veszélyt jelent

Egy Csepel teherautóval tartott felvonulást a PestiSrácok.hu és a Pesti TV az őszödi beszéd tizenötödik évfordulójára emlékezve, amit a budapesti Vértanúk terén szervezett sajtótájékoztató követett. Ezen Huth Gergely, a portál főszerkesztője elmondta: nem véletlenül szervezték az eseményt a téren található Nemzeti Vértanúk Emlékművéhez – ami a Tanácsköztársaság és a vörösterror áldozatainak állít emléket – ugyanis az a demokráciafelfogás, ami a beszédből és Gyurcsány Ferenc gondolkodásából árad, nagyon nagy veszélyt jelent a magyar demokráciára.

– Nagy veszélyt jelent a demokráciára és az országra a beszéd cinizmusa és tartalma, ezért nem hagyhatjuk, hogy az elmondottak Magyarországon valaha is polgárjogot nyerjenek, különben oda juthatunk, mint a Tanácsköztársaság idején. Ezért az újságíróknak feladatuk, hogy emlékeztessenek a beszédre, ugyanis nem lehet többé olyan miniszterelnöke az országnak, aki ilyet megengedhet magának – mondta a portál főszerkesztője.

Huth Gergely hangsúlyozta: a beszédben megfogalmazott gondolatokat, a kifosztást, a csődöt és azt, hogy az egész országot át lehet verni másfél éven keresztül, antidemoratikusnak tartják.

– Amikor 2006-ban a Gyurcsány-kormány bebörtönzésekkel és kínzásokkal válaszolt a tüntetésekre, akkor Karácsony Gergely már Gyurcsány Ferencnek dolgozott, most az a Gál J. Zoltán a tanácsadója Karácsonynak, akinek tizenöt évvel ezelőtt is fontos szerepe volt a baloldalon

– fogalmazott lapunk kérdésére.

Emlékeztetni kell az embereket az őszödi beszédre, mert nem lehet többé olyan miniszterelnöke az országnak, aki ilyet megenged magának
Fotó: Bach Máté

Magyarország akkori állapotával összefüggésben a PestiSrácok főszerkesztője kiemelte: arra is emlékeztet a beszéd, hogy Gyurcsány Ferenc

megszorító gazdaságpolitikája majdnem csődbe vitte az országot,

amivel Magyarország tíz évet vesztett a helyzeti előnyéből. – Emellett fontos, hogy az ősszel történt eseményekről is beszéljünk, amikor az embereknek a helyén volt az igazságérzete és országszerte százezrek vonultak az utcákra. Gyurcsány Ferenc nem egy igazságbeszédet mondott el akkor, hanem az árulás beszéde volt, ami elhangzott – szögezte le.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.