A politikai támadások végét várják Nagykanizsán

Új fejezet nyílhat a helyi önkormányzati médiacég működésében Nagykanizsán, miután visszahívták a Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. vezetőjét. A baloldalon nem is tagadták, hogy eddig a helyi televízió és újság a város vezetése ellen működött. A menesztett ügyvezető hazugságokról, becsületsértő, valótlan állításokról írt, szavaiból úgy tűnik, hogy áldozatnak tekinti magát.

2021. 05. 21. 16:11
null
A balliberális többségű Nagykanizsán egyelőre csak álom a nyualom Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bízunk benne, hogy Tar Mihálynak, a helyi önkormányzati médiacég, a Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. vezetőjének a visszahívásával visszatérhet a szakmaiság a helyi önkormányzati televízióhoz és az újsághoz, és megszűnnek végre a politikai célú támadások a város vezetése ellen – nyilatkozta lapunknak Balogh László Fidesz–KDNP-s polgármester. Az elsőre furcsának tűnő nyilatkozat mögött az húzódik meg, hogy noha a 2019-es önkormányzati választáson kormánypárti politikus került Nagykanizsa élére, de a képviselő-testületben a balliberális ellenzék szerzett többséget, amely élve a lehetősséggel, ki is nevezte saját emberét, Tar Mihályt a helyi önkormányzati médiacég élére.

A járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben a helyzet azonban menet közben megváltozott, így a polgármesternek komoly indok alapján módjában állt volna egy személyben visszahívnia Tart.

Nagykanizsa első embere nem élt azonban ezzel a lehetőséggel, eddig. Most azonban betelt a pohár. Balogh László szerdán a Facebookon jelentette be: visszahívta az ügyvezetőt a helyi önkormányzati médiacég éléről, döntését azzal indokolta, hogy Tar a meghozott közgyűlési döntést többszöri polgármesteri utasítás és figyelmeztetés ellenére sem indította el a közbeszerzést a nyomtatási és lapterjesztési szolgáltatásokra.

A balliberális többségű Nagykanizsán egyelőre csak álom a nyugalom
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Hangsúlyozta, hogy Tar Mihályt nem a korábban elkövetett súlyos szakmai és etikai vétségei és hibái miatt hívta vissza azonnal. – Nem is a korábbi kijelentései miatt, amelyek után helyreigazításra kötelezték vagy sajtójogi pert veszített. És nem is a pártos, egyoldalú szerkesztési irányvonal vagy a közpénzből fenntartott Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. sajtófelületeinek a személyes célokra és véleményezésre való rendszeres használata miatt hívtam vissza – mutatott rá Balogh László. Hozzátette: az ok az, hogy nem indította el a közbeszerzési eljárást, ennyi és nem több.

A polgármester a megüresedett ügyvezetői feladatellátásra Mikó-Baráth Györgyöt nevezte ki, aki eddig a „Tar Mihály helyettesének számító szerkesztőségvezetői pozíciót töltötte be”.

Tar Mihály szintén a Facebookon reagált a történtekre, és Balogh Lászlóra utalva úgy fogalmazott: „újabb hazugságokkal, becsületsértő, valótlan állításokkal próbál besározni úgy, hogy ő maga is tisztában van azzal, hogy mocskolódása a saját fején fog landolni”. Tar azzal próbált védekezni, hogy Balogh László határozott feltételekkel egy közbeszerzés kiírását kérte tőle, amit ő visszautasított, mert az szerinte a piacinál jóval drágább beszerzésre kötelezte volna az ügyvezetőt. Azzal mentegette továbbá magát, hogy ő a közbeszerzésről egyeztetést javasolt, de nem kapott választ, helyette kirúgta a polgármester.

A visszahívott Tart Horváth Jácint (DK) önkormányzati képviselő megvédte a Facebookon tett bejegyzésében, mondván, szerinte a polgármester kihasználta a veszélyhelyzet meghosszabbítását, és nevetséges indokkal távolította el a médiacég vezetőjét.

Ennél a szintén balliberális önkormányzati képviselő, Fodor Csaba tovább ment, és szintén azt írta: „köszönöm, hogy a város érdekében dolgoztál, és Balogh–Bizzer–Cseresnyés ellenében működtetted a televíziót és az újságot”. Ez elég egyértelmű elismerése a korábbi politikai alapú támadásoknak, mert Bizzer András, a város alpolgármestere, míg Cseresnyés Péter a választókerület Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselője.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.