időjárás 2°C Natália 2022. december 9.
logo

Feljelenthetik Botka Lászlót hűtlen és hanyag kezelés miatt

Borsodi Attila
2021.05.10. 09:06
Feljelenthetik Botka Lászlót hűtlen és hanyag kezelés miatt

Bűnszervezetben elkövetett hűtlen és hanyag kezelés miatt feljelentést tesz a Botka László polgármester vezette Szegeden, egyelőre ismeretlen tettes ellen Szabó Bálint, a Mindenki Szegedért Mozgalom alapítója. A szegedi önkormányzati képviselő a feljelentést azzal indokolta, hogy elég volt a Botka László-féle balliberális rablóprivatizációból. – A mai napon ezért megteszem a feljelentést, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Ha a polgármester aláírja a piacot működtető cég kapcsán készült előterjesztést a korábban igénybe vett fejlesztési pályázat szerződésének megszüntetéséről és a támogatás kamatokkal növelt összegének visszafizetéséről, akkor már név szerint Botka ellen teszek feljelentést a Cserepes sori piac elmúlt ötéves gazdálkodása, pontosabban az ottani önkormányzati garázdálkodás kapcsán, illetve a létesítmény bezárása miatt.

Szabó feljelentése miatt akár Botka László (képünkön) ellen is eljárás indulhat
Fotó: Havran Zoltán

Ellenzéki önkormányzati képviselőként nemcsak lehetőségem, hanem kötelezettségem is, hogy ellenőrizzem a jelenlegi és a mindenkori szegedi városvezetés gazdálkodását és tevékenységét – hangsúlyozta Szabó Bálint. Hozzátette: ennek érdekében mind a polgármesteri hivataltól, mind az önkormányzati cégektől kötelessége kikérni a közérdekű adatokat, azokat elemeznie kell, és ha ott visszaélés gyanúját látja, akkor a szükséges lépéseket meg kell tennie. Szavai szerint a szükséges információkat az elmúlt hetekben maradéktalanul a rendelkezésére bocsátották.

– Ezeket elemeztük, és jogászok, illetve könyvvizsgálók egybehangzó véleménye alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy a Cserepes sori piac esetében megáll a hűtlen és hanyag kezelés gyanúja – fogalmazott Szabó Bálint.

Az önkormányzati képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy a szegedi városházán egyetlen pozícióban levő döntéshozónak, politikusnak van papírja arról, hogy jogerősen elítélt munkatársai hűtlen kezeléssel kárt okoztak Szeged városának. – Ez az ember Botka László. Mint ismeretes, az ő helyettese, alpolgármestere, kabinetfőnök és főjegyezője az a három személy, akikről a bíróság most már jogerősen kimondta, hogy az ingyenes parkolóbérletekkel több tízmillió forint értékben kárt okoztak Szegednek. Abban az ügyben Botka megúszta a felelősségre vonást, ezúttal viszont nem így lesz, ha nem lép vissza a piac felszámolásától – hangsúlyozta Szabó.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.