Feljelenthetik Botka Lászlót hűtlen és hanyag kezelés miatt

Szabó Bálint képviselő a Cserepes sori piac ügyében és a létesítmény bezárása miatt fordul a hatóságokhoz.

2021. 05. 10. 9:06
null
Botka Lászlóék meghamisították a pályázatot Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bűnszervezetben elkövetett hűtlen és hanyag kezelés miatt feljelentést tesz a Botka László polgármester vezette Szegeden, egyelőre ismeretlen tettes ellen Szabó Bálint, a Mindenki Szegedért Mozgalom alapítója. A szegedi önkormányzati képviselő a feljelentést azzal indokolta, hogy elég volt a Botka László-féle balliberális rablóprivatizációból. – A mai napon ezért megteszem a feljelentést, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Ha a polgármester aláírja a piacot működtető cég kapcsán készült előterjesztést a korábban igénybe vett fejlesztési pályázat szerződésének megszüntetéséről és a támogatás kamatokkal növelt összegének visszafizetéséről, akkor már név szerint Botka ellen teszek feljelentést a Cserepes sori piac elmúlt ötéves gazdálkodása, pontosabban az ottani önkormányzati garázdálkodás kapcsán, illetve a létesítmény bezárása miatt.

Szabó feljelentése miatt akár Botka László (képünkön) ellen is eljárás indulhat
Fotó: Havran Zoltán

Ellenzéki önkormányzati képviselőként nemcsak lehetőségem, hanem kötelezettségem is, hogy ellenőrizzem a jelenlegi és a mindenkori szegedi városvezetés gazdálkodását és tevékenységét – hangsúlyozta Szabó Bálint. Hozzátette: ennek érdekében mind a polgármesteri hivataltól, mind az önkormányzati cégektől kötelessége kikérni a közérdekű adatokat, azokat elemeznie kell, és ha ott visszaélés gyanúját látja, akkor a szükséges lépéseket meg kell tennie. Szavai szerint a szükséges információkat az elmúlt hetekben maradéktalanul a rendelkezésére bocsátották.

– Ezeket elemeztük, és jogászok, illetve könyvvizsgálók egybehangzó véleménye alapján arra a következtetésre jutottunk, hogy a Cserepes sori piac esetében megáll a hűtlen és hanyag kezelés gyanúja – fogalmazott Szabó Bálint.

Az önkormányzati képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy a szegedi városházán egyetlen pozícióban levő döntéshozónak, politikusnak van papírja arról, hogy jogerősen elítélt munkatársai hűtlen kezeléssel kárt okoztak Szeged városának. – Ez az ember Botka László. Mint ismeretes, az ő helyettese, alpolgármestere, kabinetfőnök és főjegyezője az a három személy, akikről a bíróság most már jogerősen kimondta, hogy az ingyenes parkolóbérletekkel több tízmillió forint értékben kárt okoztak Szegednek. Abban az ügyben Botka megúszta a felelősségre vonást, ezúttal viszont nem így lesz, ha nem lép vissza a piac felszámolásától – hangsúlyozta Szabó.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.