időjárás 25°C Huba 2022. augusztus 19.
logo

Felszólították Karácsonyt a közlekedési káosz megszüntetésére

Forrás: MTI
2021.06.17. 17:04
Felszólították Karácsonyt a közlekedési káosz megszüntetésére

Azonnali válságkezelő intézkedéseket javasol a Magyar Autóklub Karácsony Gergely főpolgármesternek a jelentős budapesti közúti lezárások hatásának enyhítésére.

– A főváros enyhítse, és ne súlyosbítsa a budapesti közlekedési válságot

– olvasható az érdekképviseleti szervezet nyílt levélben, hozzátéve: a kialakult közlekedési káosz egyértelműen a szakmailag elhibázott forgalomszervezési döntések következménye.

A szervezet azonnali válságkezelő intézkedésként azt javasolja: a lezárások idejére adják vissza a kísérleti kerékpársávokat az autósoknak, és jelöljenek ki ideiglenes P+R parkolókat a közösségi közlekedés csomópontjaihoz igazítva. Továbbá a lezárásokat és forgalomkorlátozásokat szervezetten és tervezetten bonyolítsák le, például párhuzamos útvonalakat egy időben ne zárjanak le, lezárások esetén pedig biztosítsanak táblával jelölt terelő utat.

A nyílt levélben kiemelték: egyetértenek az élhető város koncepciójával, de nem úgy, hogy más közlekedők kárára aránytalan mértékben előnyben részesítik a kerékpárosokat, az infrastrukturális feltételrendszer megteremtése nélkül.

– A holnap közlekedő közösségének érdekei mellett legyenek tekintettel a ma közlekedők érdekeire is

– kérték.

Továbbá kiemelik, hogy a döntéshozatal során élvezzen prioritást a közlekedésbiztonság és a levegőszennyezettség csökkentése, a működőképesség fenntartása mellett.

A fővárosi közlekedési káosz kapcsán a lapunk is megírta, hogy az elmúlt hetekben állandósultak a dugók Budapesten, miután egyszerre kezdődött meg több nagy beruházás is, ami jelentősen megnehezíti az autósok életét, miközben a balesetveszélyes kerékpársávokhoz továbbra is ragaszkodik a főpolgármester.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.