Több gazdasági témájú kérdés is lesz a konzultációban

Dömötör Csaba elmondta, a gazdaság megerősítése a járvány utáni időszakban is alapvető cél.

Forrás: Facebook/Dömötör Csaba2021. 06. 25. 13:32
null
Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dömötör Csaba a közösségi oldalán közzétett videójában elmondta, a most induló nemzeti konzultációban több gazdasági témájú kérdés is helyet kapott. A gazdaság megerősítése ugyanis a járvány utáni időszakban is alapvető célunk – tette hozzá.

A családi adóvisszatérítésnek az a lényege, hogy ha idén elérjük az 5,5 százalékos gazdasági növekedést, akkor a gyermeket nevelő családok visszakaphatják a 2021-ben befizetett jövedelemadójukat az átlagbér adószintjéig – magyarázta az országgyűlési képviselő.

Egy kérdés a munkát terhelő adókra vonatkozik, amelyek jelentősen csökkentek az elmúlt években. Egy másik kérdés arról szól, hogy kapjanak-e alkotmányos védelmet a családtámogatások és a nyugdíjak. Arra is kíváncsiak vagyunk, hogy a magyarok támogatják-e a hitelmoratórium további meghosszabbítását. Azzal kapcsolatban is várjuk a válaszokat, hogy a magyarok támogatják-e, hogy a minimálbér kétszázezer forintra emelkedjen – sorolta.

Dömötör Csaba kiemelte, ezek a lépések több millió magyar ember életét érintik.

Borítókép: Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a nemzeti konzultációról tartott sajtótájékoztatóján Budapesten 2020. július 20-án (MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.