időjárás 13°C Eufrozina , Kende 2022. szeptember 25.
logo
Jelmezekbe öltöztetett gyermekeket vonultattak volna fel

Elmarad a gyermekek Pride-ja

Nagy Orsolya
2021.07.24. 07:47
Elmarad a gyermekek Pride-ja

Mesehősnek öltöztetett gyermekeket meneteltetett volna a Pride felvonuláson a Labrisz Leszbikus Egyesület. Mindezt csak az egy hónappal ezelőtt kihirdetett gyermekvédelmi törvény akadályozta meg, amelyben egyértelműen tiltja a tizennyolc év alattiak számára a homoszexuális tartalmak megjelenítését. A leszbikus egyesület volt az, amely a gyermekeknek szóló érzékenyítő mesekönyvet adott ki a Meseország mindenkié címmel.

„Gyertek, vonuljatok a Labrisszal az idei Pride felvonuláson július 24-én! Öltözzetek be a Meseország szereplőinek!” – így játszottak cukros nénit a Labrisz Leszbikus Egyesület programszervezői, akik egy szórakoztató jelmezbál ígéretével csalogatták a gyermekeket a 26. Budapest Pride homoszexuális-felvonuláson való részvételre. A Pride honlapján elérhető a leszbikus egyesület programja, amelyben közös turkálólátogatás és jelmezkészítő foglalkozás is szerepelt, ahol a szombati felvonulásra készítettek volna jelmezeket. Azonban az Országgyűlés által elfogadott pedofilellenes törvény gátat szabott annak,

hogy a Meseország mindenkié című, homoszexuális tartalmakat is megjelenítő mesekönyvet kiadó szervezet gyermekeket vonultasson fel a Pride-on, például egymásba szerelmes királyfik karakterébe bújtatva.

A Labrisz Leszbikus Egyesület gyerekeket csalogat a Pride-ra honlapján Forrás: Labrisz.hu

Van, ahol már megvalósult a Labrisz ötlete, például Svájcban évtizedek óta folyik az érzékenyítés a köznevelési és oktatási intézményekben, a civil szervezetek pedig most létrehozták az úgynevezett Jugend (gyerek) Pride-ot. A LMBTQ-lobbi az alpesi országban nemcsak a gyerekek, hanem a heteroszexuális felnőttek életében is meghatározóan jelen van. A Transgender Network Switzerland az érzékenyítő projektek mellett műhelyeket is működtet a transzneműek, a homoszexuálisok és a biszexuálisok részére. A Network, amely összefogja az LMBTQ-közösséghez tartozó vezető beosztású menedzsereket, művészeket, közszolgálatban dolgozókat, a svájci munkaerőpiacon nagyban befolyásolja azt, hogy kit vesznek fel egy adott munkahelyre és kit nem.

Egyre több LMBTQ-tartalom

Amint azt már korábban megírtuk: a Labrisz Leszbikus Egyesület gondozásában jelent meg az első magyar LMBTQ-mesekönyv Magyarországon. A Meseország mindenkié címet viselő kötetben a szerzők megalkották a mesék újraírt változatait olyan szereplőkkel, akik valamilyen „stigmatizált” vagy kisebbségi csoporthoz tartoznak. A vitatott meséskönyvben többek között meleg, leszbikus, transznemű hősökkel is találkozhatnak a magyar gyerekek, míg a heteroszexuális karaktereket mint gonosz szereplőket jelenítik meg.

A könyvet kiadó szervezet nem állt meg a könyvnél, hanem romantikus oktatóvideó-sorozatot is forgat az azonos neműek ismerkedéséről a járványhelyzet idején. A második aranykor című websorozat egy részét a józsefvárosi önkormányzat által fenntartott intézményben, a Kesztyűgyár Közösségi Házban vették fel.

Ezen a helyen korábban a környékbeli gyermekeknek korrepetálásokat, tanfolyamokat, valamint szabadidős programokat szerveztek. Külföldről is egyre több homoszexualitással foglalkozó tartalmat tesznek elérhetővé, például „A nemek és a sokféleség világának kalauza” című könyv néhány fejezetét tette ingyen elérhetővé magyarul a weboldalán a hamburgi székhelyű Migo kiadó. Ezek a fejezetek elmagyarázzák az LMBTQ mozaikszó jelentését, valamint felvilágosítást nyújtanak a gyermekek jogairól. Ezzel a lépéssel a kiadó a nemrég elfogadott magyar gyermekvédelmi törvénnyel szemben kívánt állást foglalni.

Nem csak a túlzottan nagy hangerő hat károsan a legkisebbekre Fotó: Katona Vanda

tüntetések úton-útfélen

A szombati Pride felvonulás ellen a European Patriots Unite a társszervezetekkel együtt tüntetést jelentett be az Andrássy út és Bajcsy Zsilinszky út sarkára. A szervezet közlése szerint a normalitás és a gyermekek védelmében szólalnak fel a demonstráción. Meggyőződésük, hogy a módosított alaptörvényre és gyermekvédelmi törvényre való tekintettel idén már nem is lehetne Pride felvonulást tartani, hisz az elmúlt évek tapasztalata alapján ez egyértelműen a homoszexualitás és a nemváltás népszerűsítéséről szól, ebbe a nyílt utcán bármikor belefuthat egy kiskorú, ami immár tilos. Közölték: minden felnőtt, aki egy rábízott kiskorút szándékosan elvisz a felvonulásra, elköveti a „kiskorú veszélyeztetése” törvényi tényállást, ami 1–5 évig büntethető.

A demonstráció előtt az Andrássy úton a Mi Hazánk a Pride betiltását követeli, hogy jövőre már ne lehessen ilyesfajta rendezvényt megtartani.

A CitizenGO nemzetközi emberjogi szervezet közleményt adott ki, hogy a Pride gyakorlatilag minden évben megjelenít olyan szimbólumokat és kifejezéseket, amelyek szándékosan sértik a keresztény embereket, a hagyományos családmodellben gondolkodókat, de nemegyszer a magyar identitás is a rendezvény célkeresztjébe került. Szombat este a klasszikus családmodell hívei is hallatják hangjukat: Őrtüzek gyúlnak címmel békés kiállást szerveznek a Deák téren, hogy felmutassák:

jövőnk a férfi és nő szeretetkapcsolatára és az ebből születő gyermekekre épülő hagyományos család.

Nagy dugó várható

A Pride felvonulás várhatóan jelentős fennakadásokat okoz az amúgy is nehezen járható fővárosban. A homoszexuális-felvonulás 13 óra és 18 óra között zajlik a Deák Ferenc tér–Kiskörút–Szabadság híd–Szent Gellért rakpart–Tabán útvonalon. A rendezvény idejére az érintett útszakaszokat szakaszosan lezárják a forgalom elől. A BKK a lezárások miatt a belvárosban közlekedőknek a kötöttpályás közösségi közlekedést, elsősorban az M1-es, M2-es és M4-es metrók, valamit a megszokottnál sűrűbben közlekedő 4-es és 6-os villamosok igénybevételét javasolja. Várhatóan délután három és négy óra között az M2-es metró az Astoriánál nem áll meg és a Rákóczi út felszíni közlekedése a délután folyamán akadozhat.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.