időjárás 5°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo
A kormánypártiak szerint maszatolás folyik Kiss Zsolt büntetőpere ügyében

Lemondatná a sikkasztás gyanúja miatt rabosított alpolgármestert a váci Fidesz

Kerékgyártó György
Forrás: Facebook
2021.08.21. 10:47 2021.08.21. 15:00
Lemondatná a sikkasztás gyanúja miatt rabosított alpolgármestert a váci Fidesz

Sikkasztással gyanúsítják Kiss Zsoltot, Vác szocialista alpolgármesterét. Vecsésen már felszámoltak egy MSZP-s számlagyárat, most Érden és Vácott folyik vizsgálat. A váci Fidesz szerint a megvádolt Kiss Zsoltnak le kellene mondania és elszámolnia a választóival.

Tisztáznia kell magát, vagy lemondania mandátumáról Kiss Zsolt váci szocialista alpolgármesternek. Matkovich Ilona polgármester jobbkeze pénzügyi botrányba keveredett. A Magyar Hírlap részletesen beszámol a sikkasztás és a fiktív számlázás gyanújáról.

A váci Fidesz-szervezet nyílt levelet tett közzé, amelyben felszólítják a botrányba keveredett alpolgármestert, hogy tisztázza magát, vagy mondjon le mandátumáról. 

„Kiss Zsolt, Matkovich Ilona polgármester asszony első számú helyettese a váci képviselő-testületben. A polgármester asszony szabadsága, akadályoztatása esetén Kiss Zsoltnak aláírási joga van. Tehát egy olyan politikus dönt Vácon a közpénzekről, akinél alapos a gyanú, hogy ezt más esetben törvénytelenül tette. Kiss Zsolt váci alpolgármester és a városháza az egész ügyről hallgat, semmilyen tájékoztatást nem ad a váciaknak. A 2019-es önkormányzati választási kampányban közéleti tisztaságot és pénzügyi átláthatóságot ígértek, továbbiakban azt, hogy a váciakat mindenről tájékoztatják és mindenről kikérik a véleményüket. Ezzel szemben Kiss Zsolt büntetőügyénél csak sunyi hallgatást tapasztalhatnak a váci polgárok hetek óta” – írják.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.