Előválasztási incidens: a kormány hibáztatása csak egy kommunikációs trükk

A szivárványkoalíció előválasztási blamája kapcsán Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a közösségi oldalán osztotta meg véleményét. A szakértő információja szerint sok baloldali politikus már megbánta, hogy belevágtak a színjátékba, ami Deák meglátása szerint gyakorlatilag egy nagy adatgyűjtés.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 09. 19. 13:56
20210918 budapest nyugati ter hunyadi ter elovalasztasi szavazo pontok havran zoltan magyar nemzet Fotó: Havran Zoltán Forrás: Magyar Nemzet

A szivárványkoalíció előválasztási blamája kapcsán Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a közösségi oldalán osztotta meg véleményét. A szakértő információja szerint sok baloldali politikus már megbánta, hogy belevágtak a színjátékba, ami Deák meglátása szerint gyakorlatilag egy nagy adatgyűjtés.

Baloldali káosz: a hozzám eljutott információk alapján sok baloldali politikus már megbánta, hogy belevágtak az előválasztásnak nevezett színjátékba, belső fórumokon egymást hibáztatják a tegnapi hatalmas kudarc miatt és nyíltan kimondják azt is: a kormány hibáztatása csak egy kommunikációs trükk, nincsen rá semmilyen bizonyítékuk

– közölte Deák Dániel.

Mint írja, a baloldal már legalább fél éve készül az előválasztásra, amely gyakorlatilag egy nagy adatgyűjtés, a kampányban a most összegyűjtött személyes adatokat akarják majd felhasználni a mozgósításhoz.

Továbbá a szakértő szerint nem a választók döntési lehetőségéről van tehát szó, a végeredményt már réges-régen tudni: Karácsony Gergelyt hozzák ki nyertesnek a folyamat végén, az egyéni körzetek többségében szintén leosztották már egymás között a lapokat. Hozzátéve: fontos funkciója az előválasztásnak, hogy ezzel szeretnék legitimálni azt az elvtelen alkut, melynek keretében Gyurcsány Ferenctől a Jobbikig saját identitásukat feladva létrehozták a baloldali összefogást. Erre azért van szükség, mert több párt is Gyurcsányékkal szemben jött létre korábban, így hiteltelen az alkujuk.

– A hozzám eljutott belsős információk alapján azonban ma már sok baloldali politikus megbánta, hogy belementek az előválasztásba, hiszen egy sima aláírásgyűjtéssel is megoldhatták volna az adatgyűjtést, nem kellett volna ekkora felhajtás hozzá

– húzta alá a politológus, aki hangsúlyozta: azt is többen kifogásolják a baloldalon belül, hogy rengeteg erőforrást feleslegesen elhasználnak, az igazi kampányra nem marad elég forrásuk, közben pedig saját magukat járatják le az olyan botrányokkal, mint amelyet tegnap is láttunk.

Deák Dániel véleménye, hogy nem tévedtek, akik így gondolták: „nagyon amatőr rendszert sikerült összerakniuk, ami már a pénteki teszt során is lefagyott, élesben pedig még soha nem használták ezt az informatikai rendszert. Ugyancsak nagyon kínos a baloldal számára, hogy az eddig leadott szavazatok elszálltak, egyszerűen eltűntek a rendszerből. Elég embert sem vettek fel, még csak most próbálnak találni például operátorokat kétezer forintos órabérért cserébe”.

– Ebben a kínos helyzetben a baloldali politikusok a háttérben egymást hibáztatják, tartanak tőle, hogy hétfőre sem sikerül rendbe hozni a rendszerüket. Nyíltan elismerik továbbá, hogy a kormányra mutogatás csak egy kommunikációs trükk, nincsen rá semmilyen bizonyítékuk, azt csupán a baloldali törzsszavazóknak szánták, hogy ne menjen el a kedvük az egésztől

– rögzítette a szakértő.

A XXI. Század Intézet munkatársa a helyzet értékelése kapcsán azt a konklúziót vonta le, hogy 

a baloldal már sokadszorra bizonyítja, hogy kormányzásképtelen, még egy előválasztást sem képesek megszervezni normálisan. Mára már megbánták, hogy belevágtak, hiszen enélkül is le tudták osztani egymás között a helyeket. A kormányra mutogatás pedig egészen nevetségessé tette őket, még a balliberális sajtóban is élcelődtek rajta, ezzel a kommunikációs trükkel legfeljebb a legelvakultabb törzsbázist tudják meggyőzni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.