Hollik István: Veszélybe kerülhetnek a családtámogatások

Az a Gyurcsány Ferenc akar visszatérni a hatalomba, aki, amikor kormányzott, elvette a családok támogatását – figyelmeztetett a kormánypártok szóvivője.

Forrás: facebook.com/FideszHU2021. 09. 28. 13:04
null
Pteri, 2021. szeptember 19. Gyerekek jtszanak a Nagycsaldosok Orszgos Egyeslete (NOE) Babaksznt cm rendezvnyn a pteri horgsztnl 2021. szeptember 19-n. MTI/Mth Zoltn Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormánypártok szóvivője egy, a Fidesz hivatalos közösségi oldalára feltöltött videóban idézi fel, hogy Európában egyedülálló az a családtámogatási rendszer, amelyet az elmúlt 11 esztendőben a Fidesz–KDNP kormányzása kiépített.

Hollik István emlékeztetett rá, hogy ez a támogatási rendszer hamarosan egy újabb elemmel bővülhet, hiszen amennyiben a magyar gazdaság növekedési üteme meghaladja az 5,5 százalékot, akkor a gyermeket nevelő családok jövő februárban visszakapják azt a személyi jövedelemadót, amelyet 2020-ban befizettek.

Azonban a családtámogatások most veszélyben vannak – hívta fel rá a figyelmet a videóban a kormánypárti politikus.

Hollik István figyelmeztetett rá, hogy az a Gyurcsány Ferenc akar visszatérni a hatalomba, aki, amikor kormányzott, elvette a családok támogatását, megszüntette a családok adókedvezményét, elvette az otthonteremtési támogatásokat - ily módon magyar családok százezreit kényszerítette devizahitelekbe – és még a három éves gyest is megszüntette.

– Ne legyünk naivak, ezt újra megtennék, hiszen ez a programjukban is benne van – hangzik el a videóban.

– Aki egyetért azzal, hogy továbbra is támogatni kell a családokat, az írja alá a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! petíciót – kéri a Facebookra feltöltött videóban Hollik István, a Fidesz–KDNP szóvivője.

(A borítóképen gyermekek játszanak a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) Babaköszöntő című rendezvényén a péteri horgásztónál 2021. szeptember 19-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.