Zsigó Róbert: Meg fogjuk védeni a családtámogatásokat

„Alkotmányos védelmet adunk a családtámogatásoknak, hogy azokat egyetlen kormány se vehesse el az emberektől” – mondta a családokért felelős parlamenti államtitkár a Magyarország Kormányának hivatalos közösségi oldalán megosztott felvételen.

Forrás: Facebook / Magyarország Kormánya2021. 09. 28. 13:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az emberek szerint is védelmet kell adni a családtámogatásoknak. Az egyik legfőbb kérdés, hogy értéknek tartjuk-e a gyermeket és tovább akarjuk-e erősíteni a gyermekes családokat. A kormány válasza erre egyértelműen igen, hiszen számunkra a gyermek az első – mondta az államtitkár. Hozzátette:

a nemzeti konzultációban az emberek 98 százaléka úgy nyilatkozott, fontos megvédenünk a családtámogatásokat, hogy azokat egyetlen kormány se vehesse el az emberektől.

„A kormány érvényesíteni fogja az emberek akaratát, hiszen 2010 óta Európa egyik legbőkezűbb családtámogatási rendszerét működtetjük. 2011-ben bevezettük a családi adórendszert, azóta folyamatosan bővítjük a családi adókedvezményt. Visszaadtuk az édesanyáknak a három éves gyest, bevezettük a gyed extrát, a diplomás gyedet és a nagyszülői gyedet. Adómentességet biztosítunk a négygyermekes édesanyáknak  – idézte fel Zsigó Róbert, majd hangsúlyozta:

Meg fogjuk védeni a családtámogatásokat.

Borítókép: Youtube / Magyarország Kormánya

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.