időjárás 35°C Ilona 2022. augusztus 18.
logo

Zsigó Róbert: Meg fogjuk védeni a családtámogatásokat

Forrás: Facebook / Magyarország Kormánya
2021.09.28. 13:09 2021.09.28. 13:33
Zsigó Róbert: Meg fogjuk védeni a családtámogatásokat

„Alkotmányos védelmet adunk a családtámogatásoknak, hogy azokat egyetlen kormány se vehesse el az emberektől” – mondta a családokért felelős parlamenti államtitkár a Magyarország Kormányának hivatalos közösségi oldalán megosztott felvételen.

„Az emberek szerint is védelmet kell adni a családtámogatásoknak. Az egyik legfőbb kérdés, hogy értéknek tartjuk-e a gyermeket és tovább akarjuk-e erősíteni a gyermekes családokat. A kormány válasza erre egyértelműen igen, hiszen számunkra a gyermek az első – mondta az államtitkár. Hozzátette:

a nemzeti konzultációban az emberek 98 százaléka úgy nyilatkozott, fontos megvédenünk a családtámogatásokat, hogy azokat egyetlen kormány se vehesse el az emberektől.

„A kormány érvényesíteni fogja az emberek akaratát, hiszen 2010 óta Európa egyik legbőkezűbb családtámogatási rendszerét működtetjük. 2011-ben bevezettük a családi adórendszert, azóta folyamatosan bővítjük a családi adókedvezményt. Visszaadtuk az édesanyáknak a három éves gyest, bevezettük a gyed extrát, a diplomás gyedet és a nagyszülői gyedet. Adómentességet biztosítunk a négygyermekes édesanyáknak  – idézte fel Zsigó Róbert, majd hangsúlyozta:

Meg fogjuk védeni a családtámogatásokat.

Borítókép: Youtube / Magyarország Kormánya

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.