Így épül(het) le Budapest amerikai mintára – San Francisco

A Híradó.hu sorozatában az amerikai metropoliszokat mutatja be, amelyeket a liberális vezetésnek köszönhetően a bűnözők, a kábítószer-kereskedők és a hajléktalanok foglaltak el. Az elmúlt időszakban egyre aggasztóbb jeleket mutat a Karácsony Gergely vezette Budapest is, a folyamatos forgalmi dugók mellett egyre több a drogos és a hajléktalan a főváros utcáin. A sorozat aktuális részében San Francisco hanyatlása látható – írja a Híradó.hu.

Forrás: HIRADO.HU2021. 09. 11. 8:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

San Francisco város-megye a kaliforniai San Francisco Bay Area régió pénzügyi, kulturális és közlekedési központja, ahol 7, 8 millióember él. Magát San Fransisco városát 881 549 ember lakja.

Elképesztő állapotok uralkodnak, az egykor a világ legdrágább városaként emlegetett San Fransiscóban. Az utcákon hajléktalanok sátoroznak, hömpölyög a szemét és különféle bűnözői csoportok gyülekeznek rendszeresen.

A Golden Gate hídról is ismert város az utóbbi időben, soha nem látott romlásnak indult.

A San Francisco-i öbölvidéken 782 ezer 12 éves vagy annál idősebb személy használt már tiltott kábítószert az elmúlt öt évben. Ez az öbölvidék lakosságának 21,9 százalékát jelenti, ami magasabb, mint a Kalifornia állam (16,8 százalék) és az ország egészének (14,7 százalék) arányát tekintve.

Fotó: HIRADO.HU

Ha a világ egyik vezető országában, a liberális uralom alatt álló városok ilyen állapotban vannak, az elmúlt időszak aggasztó jelei után kérdés, hogy Budapest is ebbe az irányba tart-e?

Ahhoz már hozzászokhattunk, hogy Karácsony Gergely városvezetés címén ellehetetleníti a közlekedést, klímavészhelyzetet hirdet, leaszfaltozza a Clark Ádám teret, méhlegelőnek nevezi át a kaszálatlan gaztengert, és mindenféle politikai pozíciókat hajszol – írja a Híradó.hu.

A főpolgármesternek azonban nemcsak a fent említett intézkedései indokolatlanok, hanem láthatóan ígéreteinek betartásával is bőven akad problémája.

Az aluljárókban és a tereken uralkodó állapotok alapján úgy tűnik, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros és a baloldali vezetésű kerületek is elengedték a közbiztonság és a köztisztaság ügyét.

Budapest bizonyos részei a liberális városvezetésnek köszönhetően már mutatják azokat a jeleket, amelyek Magyarországra is elhozhatják a fenti videók hangulatát.

Példának okáért az Újbuda-központnál lévő bevásárlóközpont és piac környékét is elárasztották a hajléktalanok és a kéregetők. A Móricz Zsigmond téri villamosmegállókban pedig rendszeresen látni ott alvó embert.

A népszerű Bikás parkban sem ülnek már le szívesen a padokra az ott élők.

A Bartók Béla út nyomvonalát ellepték a hajléktalanok, a BAH-csomópontnál lévő zöldfelületen pedig gyakran látni fűben heverésző fedél nélkülieket, akik a nappali ellátó intézmények szolgáltatása helyett inkább a közparkokat választják.

Hasonló a helyzet az I. kerületi Vérmező és a Déli pályaudvar környékén, valamint a Széll Kálmán tér közlekedési csomópontjánál és a Széna téren lévő bevásárlóközpont közelében is. De a Duna másik partján fekvő városrész lepusztultságát sem hagyhatjuk szó nélkül.

Az Örs vezér tere a főváros és egyben Zugló egyik legforgalmasabb közlekedési és kereskedelmi csomópontja, ahol naponta tízezrek közlekednek. A tér lepusztult, szemetes és elhanyagolt benyomást kelt.

Az aluljáróban és környékén illegális utcai árusok, hajléktalanok és kábítószeresek vertek tanyát, valamint újabban kéregető bandák is megjelentek.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: YouTube

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.