Szlávik János: Elképzelhető, hogy újra kell maszkot hordani

Az elkövetkező hetekben legalább tíz nagyvárosban fognak emelkedni az esetszámok – hívta fel a figyelmet az infektológus.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 09. 01. 9:39
null
Budapest, 2020. februr 4. Szlvik Jnos, a Dl-pesti Centrumkrhz - Orszgos Hematolgiai s Infektolgiai Intzet osztlyvezet forvosa sajttjkoztatt tart a Szent Lszl krhzban kivizsglt, a knai Vuhanbl hazatrt magyarok s az elz napon este beszlltott knai llampolgr llapotrl a Szent Lszl Krhzban 2020. februr 4-n. Szlvik Jnos kzlte: mindenki egszsges, akit az j koronavrus gyanjval krhzi megfigyels alatt tartanak Magyarorszgon. MTI/Kovcs Attila Fotó: Kovács Attila Forrás: MTI/Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus delta variánsa jobban terjed és nagyobb veszélyt jelent a fiatalokra, mint az eddigi mutánsok – hívta fel a figyelmet a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezető főorvosa. Szlávik János hangsúlyozta: a statisztikák alapján inkább járványügyileg, mint klinikailag, de fontos a fiatalok oltása, ugyanis 

míg a korábbi variánsok csak a tünetek megjelenése előtt egy nappal fertőznek, addig a delta már az azt megelőző két napban is.

A szakember szerint „sikk lett”, és egyre nagyobb igény van az oltásra a fiatalok körében, ezért a szülőknek azt javasolja, ha gyermekük akarja az oltást, akkor is adassák be neki, ha ők maguk nincsenek beoltva.

Szlávik János arra is kiért, hogy 

tíz nagyvárosban emelkedett a szennyvíz koronavírus-koncentrációja, vagyis legalább tíz nagyvárosban az elkövetkező hetekben emelkedni fognak az esetszámok is.

Ugyanakkor – folytatta – bár egyelőre lassan, de jelenleg is emelkednek a számok. Ugyanez történt az előző hullámban is, és ezt követően berobbant a járvány. Véleménye szerint ha az esetszámok nagyon megemelkednek,

elképzelhető, hogy újra kell maszkot hordani, de bízik abban, hogy lezárások, bezárások nem lesznek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.