Az embercsempészek nem alszanak, ahogy a rend őrei sem

Embercsempészt fogtak el a somogyi rendőrök · Török embercsempészt vettek őrizetbe.

Forrás: police.hu2021. 10. 01. 7:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Embercsempészt fogtak el a somogyi rendőrök

Illegális migránst szállított autójával az M7-es autópályán a török férfi – olvasható a police.hu cikkében.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) információja alapján péntek hajnalban az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán a 101-es kilométerszelvényben, Balatonszabadi térségében ellenőriztek egy bolgár rendszámú járművet. Az igazoltatás során kiderült, hogy a török sofőrön kívül az autóban hét külföldi utazott, akik közül egy – magát török állampolgárnak valló – férfi sem személyazonosságát, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodását nem tudta igazolni. A járőrök a járművezetőt, valamint az utast elfogták és előállították a siófoki rendőrkapitányságra, ahol elszámoltatásuk jelenleg is folyamatban van.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a szerb sofőrrel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

 Török embercsempészt vettek őrizetbe

Bács-Kiskun megye területén néhány óra alatt 73 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök, valamint elfogtak egy embercsempészt is – olvasható a police.hu cikkében.

A Bács-Kiskun megyében szolgálatot teljesítő rendőrök péntek hajnalban 63 illegális migránst tartóztattak fel Bácsbokod, Katymár és Balotaszállás közigazgatási területén. A határsértők szír, szomáliai, afgán és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a csoportok tagjait visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei péntek hajnalban az M9-es autóúton – Dusnok térségében – intézkedés alá vontak egy járművet, amelyet egy román állampolgár vezetett. Rajta kívül a kocsiban további tíz külföldi tartózkodott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem kilétüket, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A sofőr a gyanú szerint a határsértőket át akarta vinni az országon, ezért ellene a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt büntetőeljárást indított. A 30 éves férfit a rendőrök előállították és őrizetbe vették. Kihallgatását követően a nyomozók előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

(Borítókép: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.