időjárás 5°C Virgil 2022. november 27.
logo

A dollárbaloldal három hazugságát cáfolta Rákay Philip + videó

A közpénzen fenntartott Szeged.hu nekiment a helyi gyurcsányista politikusnak, a válasz nem maradt el

Egyre jobban elmérgesedik Botka László és a DK viszonya

Borsodi Attila
2021.10.11. 17:00
Egyre jobban elmérgesedik Botka László és a DK viszonya

Egyre feszültebb a viszony Szegeden Botka László polgármester és a Demokratikus Koalíció (DK) között, a kedélyek az előválasztás első fordulója óta sem nyugodtak meg, sőt talán most dúlnak az indulatok igazán. Ami a baloldali előválasztást illeti, az egyik szegedi körzetben, Csongrád-Csanád 1. számú egyéni választókerületében ketten feszültek egymásnak: Binszki József (DK) és Szabó Sándor (MSZP). A megméretés az utóbbi győzelmével zárult, a Botka László támogatását is élvező Szabó begyűjtötte a voksok több mint 73 százalékát.

A választás után néhány nappal, október 3-án egy cikk jelent meg a közpénzből működő Szeged.hu oldalon – a portált a száz százalékban önkormányzati tulajdonú Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft működteti –, az Ostoba politikusok és bölcs választók című jegyzet szerzője durván nekiment Binszki Józsefnek, aki mellesleg a közgyűlés tagja.

Egy külön cikket is megérne, hogy egy közpénzből fenntartott portálon egy ilyen politizáló, támadó hangvételű írás miként jelenhet meg, de most inkább a Binszkit ért kritikai megállapításokkal foglalkoznék. A cikk szerzője ugyanis nemes egyszerűséggel ostobának, erkölcstelennek és Szeged-ellenesnek nevezte Binszki kampánytaktikáját.

Aki olyan görcsösen akarja a parlamenti mandátumot, hogy ezért szembefordul a saját választóival és a legfontosabb szövetségeseivel, az nemcsak a kormányváltásra alkalmatlan, de mindenféle képviselői munkára is. A szegediek pedig nemet mondtak erre az elvtelen hataloméhségre – nyomatékosította az újságíró.

A jegyzet célba talált a Gyurcsány-pártnál, hiszen a soron következő, október 8-i közgyűlési ülésen Fodor Antal DK-s tanácsnok napirend előtt kétségbe vonta, szükséges-e az adófizetők százmillióiból önkormányzati médiát fenntartani Szegeden. Ezután a DK-sok a Cserepes sori Piac Kft. üzletrészének és az ottani önkormányzati területnek az eladása ellen foglaltak állást a közgyűlésen. Más kérdés, hogy egyfős többsége még így maradt a Botka László-féle városvezetésnek, így eldőlt: a Cserepes sori piacot elárverezik.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.