időjárás 1°C Miklós 2021. December 6.
logo

Kovács Zoltán: A migrációt meg kell állítani, a migráció brüsszeli menedzselésének pedig véget kell vetni!

Forrás: FACEBOOK
2021.10.28. 17:54 2021.10.28. 20:59
Kovács Zoltán: A migrációt meg kell állítani, a migráció brüsszeli menedzselésének pedig véget kell vetni!

Október 12-én 12 EU-tagállam, köztük a visegrádi négyek belügyminiszterei levelet írtak Margaritisz Szkínasz európai bizottsági alelnöknek és Ylva Johansson uniós belügyi biztosnak. A belügyminiszterek felhívták a két biztos figyelmét, hogy szerintük a fizikai akadályok (mint például a magyar határkerítés) hatékony eszközei a határvédelemnek, amelyek az egész Európai Unió érdekeit, és nem csak a külső határral rendelkező tagállamok érdekeit szolgálják. Ebből következően arra szólították fel az Európai Bizottságot, hogy ezt a „legitim intézkedést” az uniós költségvetésből megfelelően finanszírozza – olvasható Kovács Zoltán Facebook-bejegyzésében.

Magyarország kormányzati kommunikációért felelős államtitkára hozzátette:

Ehhez képest a tegnap kezdődött 6. Európai Migrációs Fórumon – melynek témája a migráció és a migránsok integrációja – Ylva Johansson arról beszélt, hogy együtt jobban tudjuk »menedzselni« a migrációt, illetve hogy a társadalmunknak és a gazdaságunknak szüksége van a migránsokra.

Mindeközben pedig a LIBE bizottság (amely nem mellesleg Donáth Annát is soraiban tudja, Dobrev Klára pedig póttagja) mai ülésén felkérte az Európai Bizottságot, hogy az hozzon létre Európába irányuló legális migrációs útvonalakat.

A migrációt meg kell állítani, a migráció brüsszeli menedzselésének pedig véget kell vetni! – zárta Kovács Zoltán a Facebook-bejegyzését.

Borítókép: Kovács Zoltán Facebook-oldala