Közel 300 határsértőt tartóztattak fel a rendészek

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2021. október 12-én összesen 282 határsértőt tartóztattak fel, és 221 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: police.hu2021. 10. 13. 9:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Országos határrendészeti összesítő 

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 18 esetben összesen 85 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó–Hóduna, Tataháza, Madaras, Mátételke, Bácsbokod, Vaskút, Homorúd, Kelebia és Bácsalmás közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 25 esetben összesen 89 határsértőt tartóztattak fel Kiszombor, Ásotthalom, Röszke, Mórahalom, Szeged, Kistelek, Kübekháza és Deszk közigazgatási területén.

Győr-Moson-Sopron megyében, Szakonyban hat, Sopron Brandmajorban 13, Jánossomorjánál 16, Győr külterületén hat, Hegyeshalomnál hét és Nagycenk külterületén húsz főt tartóztattak fel.

Komárom megyében, Bábolna külterületén kilenc, Tata külterületén egy személyt tartóztattak fel.

Tolna megyében, Bogyiszló külterületén 13, Pest megyében, Inárcs közelében 15, Budapesten két személyt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, pakisztáni, indiai, egyiptomi, szudáni, bangladesi, tunéziai, török, marokkói és haiti állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában 16 esetben összesen 221 főt akadályoztak meg a rendőrök a hazánk területére történő illegális belépésben: Bács-Kiskun megyében 64 személyt, Csongrád-Csanád megyében 157 főt.  

Magyarország területén az elmúlt 24 órában négy fő határsértőt fogtak el a rendőrök, embercsempészés miatt 12, közokirat-hamisítás miatt négy személlyel szemben indult büntetőeljárás – írja a Police.hu.

Embercsempészt fogtak el Csongrád-Csanád megyében 

A Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség járőrei a polgárőrökkel együttműködve elfogtak egy olasz állampolgárt, aki három határsértőt próbált jogellenesen Magyarország területére szállítani.

Egy olasz honosságú személygépkocsit vezető, 59 éves sofőrt kedden éjjel, 23.10-kor Deszk belterületén állították meg. A sofőr mellett a járműben, három határsértőt találtak. A migránsok magukat indiai állampolgároknak vallották, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Az egyenruhások a sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – indult eljárás– írja a Police.hu.

21 migránssal a fedélzetén bukott le a román embercsempész 

Az egyenruhások – a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság jelzése alapján – hétfőn 21.40-kor az M1-es autópályán, Nagyszentjános térségében ellenőriztek egy román rendszámú kisbuszt, amit egy 34 éves román férfi vezetett. Az autóban a sofőrön kívül további huszonegy, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott. A külföldi utasok személyazonosságukat, valamint magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A járművezetőt elfogták, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra történő előállítása jelenleg folyamatban van. Ellene a nyomozók embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak – írja a Police.hu.

Borítókép: police.hu

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.