Varga Judit: Mi, magyarok ragaszkodunk európai értékeinkhez

„Nem szuperhatalomra, hanem erős nemzeteken alapuló, okos Európára van szükség” – írta az igazságügyi miniszter az Európa jövőjéről szóló vitáról a hivatalos közösségi oldalán megosztott bejegyzésében.

Forrás: MTI / FACEBOOK2021. 10. 29. 17:12
Fotó: www.grazmel-photography.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Judit közölte, hogy javában zajlik az Európa jövőjéről folytatott eszmecsere, a magyar szervezésű rendezvények száma átlépte a háromszázat. Így a háromezerből pontosan 316 regisztrált eseménnyel Magyarország továbbra is tartja a második helyét, szorosan követve Németországot — tette hozzá.

Megjegyezte: a fenti adatokból is jól látszik, hogy nagy bajban lehetnek a „huxitot kiáltó brüsszeli bürokraták és újságírók”, ugyanis hiába a hisztériakeltés.

Mi, magyarok ragaszkodunk európai értékeinkhez

– emelte ki.

Közölte: Magyarország olyan közösséghez akar tartozni, amelyhez egykor csatlakozott, és nem ahhoz, amivé a brüsszeli intézmények tenni akarják. Varga Judit szerint nem szuperhatalomra, hanem erős nemzeteken alapuló, okos Európára van szükség.

Olyan Európára van szükség, ahol nem az intézmények diktálnak a tagállamoknak, hanem a nemzetek döntenek arról, mely hatáskört osztják meg Brüsszellel és melyeket őrzik meg maguknak

– írta. 

Az igazságügyi miniszter hozzátette: 

olyan közösség kell, ahol az egység épp annyira fontos, mint a sokféleség.

Ezért fontos, hogy minél többen hallassák a hangjukat, „mondjunk nemet közösen a lopakodó hatáskörbővítésre” – fogalmazott Varga Judit.

Borítókép: Facebook/Varga Judit

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.