Első és prémiumosztályú IC+ kocsikat indított a MÁV + videó

Csendes fülke, bisztrószakasz, mozgatható ülések, korszerű berendezések: bemutatkozott az első és prémium (1+) osztályú IC+ kocsi. A MÁV-Start új IC+ kocsijai a legmagasabb komfortfokozatot képviselik ma – írja a Híradó.hu.

Forrás: HIRADO.HU2021. 11. 13. 14:20
Budapest, 2021. szeptember 23. Szerelvny rkezik IC+ els osztly kocsikkal a bemutatra a budapesti Nyugati plyaudvar vgnycsarnokba 2021. szeptember 23-n. MTI/Mth Zoltn Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 23-án mutatkozott be az első, 1. és prémium (1+) osztályú IC+ kocsi, amely új szolgáltatási szintet képvisel a MÁV-Start kínálatában – írja közleményében a MÁV. Az első osztályú kocsikban újdonság a csendes fülke, ebből kocsinként kettő található.

Magyarországon patrióta gazdaságpolitikát folytatunk, olyan gazdaságpolitikát, amelyiknek egy nagyon fontos eleme, hogy amiben egyszer már jók voltunk, azokat a képességeket újraépítsük. Ezért nagyon fontos, hogy a MÁV most már önmaga is képes vasúti kocsik gyártására

 – emelte ki a Híradó.hu-nak Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkára.

– Nagyon büszkék vagyunk erre a fejlesztésre

– hangsúlyozta.

Kezdetben ezek a kocsik a kör-IC vonalán fognak közlekedni: a Budapest Nyugati pályaudvar–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza vonalon, és honnan visszaindulva Budapest felé Miskolcon át, megérkezve a Keleti pályaudvarra. A későbbiekre nézve biztos terv a Budapest–Miskolc–Sátoraljaújhely vasútvonal, illetve ahogy sorban készülnek a járművek, szeretnék a Budapest–Győr–Hegyeshalom vasútvonalra, illetve a szegedi utazók számára is elérhetővé tenni – olvasható a Híradó.hu cikkében.

 Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Szerelvény érkezik IC+ első osztályú kocsikkal a bemutatóra a budapesti Nyugati pályaudvar vágánycsarnokába 2021. szeptember 23-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.