A Károli Gáspár Református Egyetem rektorává nevezték ki Trócsányi Lászlót

A volt igazságügyi miniszterrel a Magyar Nemzet holnapi lapszámában olvashatnak interjút az új pozícióról.

Magyar Nemzet
2022. 01. 31. 17:18
TRÓCSÁNYI László; ÁDER János
Államfői kinevezés Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Áder János köztársasági elnök a Károli Gáspár Református Egyetem rektorává nevezte ki Trócsányi László egyetemi tanárt, volt igazságügyi minisztert a Sándor-palotában hétfőn. Lapunk korábban írt róla, hogy a Magyarországi Református Egyház vezetése január elején kérte fel a pozícióra Trócsányi Lászlót, aki hivatalosan holnaptól az egyetem rektora. 

A jelenlegi európai parlamenti képviselő, jogászprofesszor 2014-től öt éven keresztül volt Magyarország igazságügyi minisztere, korábban hazánk brüsszeli, majd párizsi nagyköveteként dolgozott. 2007 és 2010 között az Alkotmánybíróság tagja volt. A Károli Gáspár Református Egyetem rektori pozíciója mellett a jövőben folytatja az európai parlamenti munkáját is.

Trócsányi Lászlóval a rektori pozíció jelentette kihívásokról, a Károli Gáspár Református Egyetemmel kapcsolatos elképzeléseiről, valamint az akadémiai élethez fűződő, életre szóló kapcsolatáról a Magyar Nemzet holnapi lapszámában olvashatnak nagyinterjút.

A kinevezésről a jogászprofesszor a Facebook oldalán is beszámolt. 

Borítókép: Trócsányi László átveszi megbízólevelét Áder Jánostól (Forrás: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.