A magyarok nem hagyják szó nélkül Márki-Zay sértő kijelentéseit

A baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje a számos felszólítás ellenére sem hajlandó bocsánatot kérni.

Magyar Nemzet
2022. 02. 05. 12:38
null
Márki-Zay Péter Fotó: Teknős Miklós Fotó: Teknos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fogyatékos embereket sértő kijelentése miatt kérték számon a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltjét Orosházán. 

A Szabó Ervin országgyűlési képviselőjelölttel tartott utcafórumon egy idős rokkantnyugdíjas nő motoros mopeddel közeledett Márki-Zay Péter felé, azt hangoztatva, hogy Márki-Zay alázza a rokkant és öregembereket, ezt követően pedig többször is állon ütötte a politikust.

Hódmezővásárhely polgármesterének botrányos megnyilvánulásai néhány héttel ezelőtt egy vasárnap esti Facebook-bejelentkezésében hangzottak el, amikor 

fogyatékosoknak minősítette a jobboldali újságírókat, súlyosan megsértve ezáltal az emberi méltóságukat.

Márki-Zay megbélyegző kijelentéseit számos nagy fogyatékosügyi érdekvédelmi szervezet – köztük az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége, a Magyar Paralimpiai Bizottság, az Autisták Országos Szövetsége, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége, a Pszichiátriai Érdekvédelmi Fórum, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége és a Siketvakok Országos Egyesülete –, valamint több siket politikus is elítélte, továbbá nyilvános bocsánatkérésre szólította fel. Ennek ellenére Márki-Zay Péter nem volt hajlandó bocsánatot kérni, mindössze annyit reagált, hogy a fogyatékosokat tiszteli, akikre viszont sértő megjegyzésként használta a fogyatékos kifejezést, azokat nem. 

A propagandistákat nem tisztelem, és ott azokról a hitvány propagandistákról volt szó, akik hülyének tettetik magukat, pedig nem hülyék, csak gonoszak 

– fogalmazott.

A fogyatékkal élők mellett lassan alig akad olyan társadalmi csoport, amelyiket Márki-Zay ne sértette volna meg.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje az elmúlt évek folyamán a falusiakra, a vidékiekre, a nyugdíjasokra, a Fidesz-szavazókra és a zsidó vallásúakra is sértő megjegyzéseket tett.

Mint kiderült, Hódmezővásárhely polgármestere a vidékieket egyszerű, tudatlan embereknek tartja, azok a szülők pedig, akik féltik a gyermekeiket az LMBTQ-propagandától, véleménye szerint elmeháborodottak. Márki-Zay továbbá kijelentette: aki hisz abban, hogy a Fidesz bevándorlásellenes, az ostoba, azok az emberek pedig, akik ellenzik a migrációt, olyanok, mint a trágyával etetett gombák.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Teknős Miklós/Magyar Nemzet)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.